foto: LETA arhīvs (Zane Bitere)
Iedzīvotāji netiek uz darbu, pat bērēm. Helmanis uzskata, ka ir jālauž līgums ar "Liepājas autobusu parku"
Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.
Novadu ziņas
2022. gada 6. jūlijs, 13:18

Iedzīvotāji netiek uz darbu, pat bērēm. Helmanis uzskata, ka ir jālauž līgums ar "Liepājas autobusu parku"

Jauns.lv / LETA

AS "Liepājas autobusu parks" nespējot nodrošināt reisus novadā, Autotransporta direkcijai ir jālauž līgums un jāļauj iepriekšējam pārvadātājam sniegt pakalpojumus, pauda Ogres novada priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Domes priekšsēdētājs norādīja, ka kopš 1.jūlija, kad "Liepājas autobusu parks" Ogres novada teritorijā sāka sniegt pasažieru pārvadājumu pakalpojumu, viņš katru dienu ir saņēmis desmitiem neapmierinātu iedzīvotāju zvanus, kuri sūdzas par to, ka autobusu nekursēšanas dēļ nav nokļuvuši darbā, bērēs, autobuss aizbraucis garām pieturām, neuzņemot pasažierus.

"Šāda situācija nav normāla un "Konservatīvajiem" ir jāuzņemas atbildība par radīto haosu ar pasažieru pārvadājumiem, jo esošajā situācijā pasažieri un pašvaldība ir kļuvuši par ķīlniekiem," sacīja Helmanis.

Viņa ieskatā Autotransporta direkcijai ir nekavējoties jālauž līgums ar "Liepājas autobusu parku", kā arī jānosaka pagaidu regulējums, atjaunojot līgumu ar iepriekšējo pakalpojumu sniedzēju AS "CATA" līdz brīdim, kad konkursā noskaidros jaunu uzvarētāju.

Helmanis cer, ka līdz nākamajai pirmdienai, 11.jūlijam, valdībā tiks rasts risinājums pasažieru pārvadājumu problēmām.

Kā liecina informācija "Liepājas autobusu parka" mājaslapā, trešdien Ogres novadā netiek nodrošināti 16 reisi, Aizkraukles novadā - 38 reisi un Liepājā - 13 reisi. Galvenais iemesls, kādēļ nevar sniegt pakalpojumu, ir šoferu neesamība vai viņu slimība.

Kā vēstīts, ar lūgumu nekavējoties rast risinājumu pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) vērsusies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un satiksmes ministra Tāļa Linkaita (K).

"Liepājas autobusu parks" uzvarēja valsts AS "Autotransporta direkcija" organizētajā iepirkumā par reģionālo pārvadājumu nodrošināšanu lotēs "Aizkraukle" un "Ogre", taču vēl pirms pakalpojuma sniegšanas sākšanas komersants pats publiski informējis, ka šoferu trūkuma dēļ tas nespēs izpildīt noteikto reisu skaitu.

1.jūlijā tie bija vairāk nekā 70 reģionālie reisi Aizkraukles un Ogres novadā, un arī turpmākās dienas šī iemesla dēļ netika nodrošināti vairāki desmiti reisu, tādējādi liedzot iedzīvotājiem mobilitātes iespējas. Arī turpmākās dienas, pamatojot ar šoferu trūkumu, netiek nodrošināts noteiktais reisu skaits vairākās pašvaldībās.

Vēstulē Ministru prezidentam un satiksmes ministram LPS priekšsēdis vērš uzmanību arī uz cita komersanta - AS "Nordeka" - nespēju pildīt līgumu, kā rezultātā reģionālos pasažieru pārvadājumus Limbažos, Siguldā un Cēsīs turpina veikt līdzšinējais pakalpojuma sniedzējs AS "CATA".

Uz nekonsekvenci reģionālo pārvadātāju izvēlē LPS ir norādījusi arī ikgadējās sarunās ar Satiksmes ministriju - neskaidrības ar iepirkuma organizēšanu un pretendentu atlasi ir jau kopš 2019.gada, kad konkurss tika izsludināts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās