foto: LETA
Rīgas domes Mājokļu un vides departaments: Ķīpsalas peldvietā var droši peldēties
Cilvēki atpūšas Ķīpsalas pludmalē.
Sabiedrība
2022. gada 5. jūlijs, 10:27

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments: Ķīpsalas peldvietā var droši peldēties

Jauns.lv / LETA

Pēc pārbaužu veikšanas konstatēts, ka ūdens Ķīpsalas pludmalē atbilst kvalitātes prasībām un peldvietā var droši peldēties, informē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Pagājušajā nedēļā Ķīpsalas pludmales tuvumā tika konstatēti nezināmas taukveida vielas sanesumi, tāpēc līdz analīžu rezultātu saņemšanai drošības nolūkā pašvaldība iedzīvotājiem ieteica neizmatot šo peldvietu.

Valsts vides dienests, ņemot Ķīpsalas peldvietas ūdens  piesārņojuma paraugus, noteica, ka piesārņojumu radījis tauku un eļļas maisījums no eļļas un ūdens atdalītājiem, kas satur tikai pārtikas eļļas un taukus. Arī Veselības inspekcija  paņēma peldūdens paraugus un, veicot  analīzes, konstatēja, ka peldūdens kvalitāte atbilst  noteikumu prasībām.

Ņemot vērā šos atzinumus, Ķīpsalas peldvietā izvietotā  informatīvā zīme   “Ieteikums nepeldēties”  4. jūlija vakarā tika noņemta.

Rīgas dome atgādina, ka galvaspilsētā ir septiņas citas oficiālās peldvietas: jūrā - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos; Daugavā - Rumbulā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelītī. Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki. Tāpat iespējams izmantot bradājamos baseinus Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā.