foto: Raimonds Subatovičs / jelgava.lv
FOTO: lietainajās dienās Jelgavā tapušas apbrīnas vērtas smilšu skulptūras
Kultūra
2022. gada 4. jūnijs, 23:23

FOTO: lietainajās dienās Jelgavā tapušas apbrīnas vērtas smilšu skulptūras

Jauns.lv

4. jūnijā Pasta salā Jelgavā jau 16. reizi atvērts Baltijā vērienīgākais smilšu skulptūru parks "Summer Signs 2022", aicinot jelgavniekus un pilsētas viesus apskatīt 16 smilšu tēlniecības meistardarbus.

Šajā gadā tēlnieki radījuši dažādus apbrīnas vērtus šedevrus, interpretējot kāda sev īpaša autora darbu vai izveidojot savu oriģināldarbu.

Smilšu skulptūru parkā Jelgavā tapuši apbrīnojami mākslas darbi

4. jūnijā Pasta salā Jelgavā jau 16. reizi atvērts Baltijā vērienīgākais smilšu skulptūru parks "Summer Signs 2022", aicinot jelgavniekus un ...

gallery icon

Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā norāda, ka tēlnieki skulptūru veidošanas procesā saskārās ar lietainām dienām, bet, kā norāda viņi paši, tas nav ietekmējis skulptūru veidošanas procesu, un jau šodien savu veikumu tēlnieki nodeva apmeklētāju vērtējumam. 

Konkursantu vidū ir tēlnieki, kuri veido gan smilšu, gan arī ledus skulptūras. Lielākā daļa jau ir piedalījusies vairākos starptautiskos skulptūru veidošanas konkursos – arī Jelgavā. 

Smilšu skulptūru konkursā šogad piedalījās 15 tēlnieki no desmit valstīm – Bulgārijas, Čehijas, Kanādas, Mongolijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. 

Šā gada smilšu skulptūru konkursā 1. vietu ieguva tēlniece Sanita Rāviņa. Rāviņa stāsta, ka iepriekšējos gados jau ir piedalījusies smilšu skulptūra parka veidošanā, taču godalgotas vietas iegūšana konkursā ir bijis liels pārsteigums. Tēlnieces veidotā skulptūra ir "TLC (maigums, mīlestība un rūpes)". Skulptūrā ir attēlota māte ar bērnu, tēliem apkārt tiek veidoti spārni sirds formā, kuri sargā un simbolizē mīlestību.

Tēmas