foto: Facebook.com
Agresīvs rašists vilcienā sola nāvi ukraiņiem
Tikai kāds vilciena pasažieris un konduktore nosargāja ukraiņu sievieti no šā agresijas lēkmes pārņemtā cilvēknīdēja.
112
2022. gada 21. maijs, 09:42

Agresīvs rašists vilcienā sola nāvi ukraiņiem

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

"Kas Jauns Avīze" jau vairākkārt ir rakstījusi par uzbrukumiem ukraiņiem un viņu automašīnām. Kaut arī policijā ierosināti vairāki desmiti administratīvo un kriminālprocesu, tomēr vai ik dienu dzirdams par jauniem gadījumiem. Nu jau demisionējušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas deklarētā cīņa pret naida noziegumiem nekādus reālus rezultātus nav devusi.

"Facebook" izveidotajā grupa "Ukraiņi Rīgā" Anna Mačavariani ievietojusi aprakstu par 12. maijā vilcienā piedzīvoto: “Es braucu gandrīz tukšā vagonā un ukraiņu valodā runāju pa telefonu. To izdzirdējis, man sāka tuvoties kāds vīrietis, rupji kliegdams – ko tā ukrainiete te d…š.”

Anna sāka atkāpties uz vagona beigām, bet rašists turpināja nākt klāt. Par laimi, vagonā bija kāds puisis ar meiteni, un jaunietis sievieti aizstāvēja. “Agresīvais vīrietis turpināja kliegt, ka visus hoholus vajag nošaut, un tad iemeta man ar ūdens pudeli. Tad viņš puisim pieprasīja kliegt – slava Krievijai, taču viņš nepakļāvās un turpināja pārliecināt viņu nomierināties,” raksta Anna.

Tajā brīdī ienāca konduktore, vīrietis šķietami uz brīdi nomierinājās, bet tad atkal sāka kliegt, ka visi ukraiņi jānogalina. Anna konduktorei teica, ka vajadzētu izsaukt policiju, taču viņa mēģināja agresoru nomierināt. Konduktores un puiša aizsargāta, Anna aizbrauca līdz savai pieturai, plāno sazināties ar policiju un rakstīt arī iesniegumu.

“Šausmīgas sajūtas, paralizējošas bailes, sāpes un bezpalīdzības sajūta. Es pateicos latviešu puisim un kontrolieriem, kas mani aizstāvēja un palīdzēja nokļūt līdz pieturai. Ukraiņi, esiet uzmanīgi!” Diemžēl ierakstā nav informācijas, cikos un kurā vilciena maršrutā tas noticis.