Sabiedrība
2022. gada 9. maijs, 22:51

"Mēs uzvarējām, nevis kaut kāda Eiropas Savienība!" Daugavpilī liels skaits cilvēku 9. maijā demonstrē atbalstu Krievijai

TV3 ziņas

Tradicionāli lielas 9. maija svinības izvērtušās Daugavpilī. Visas dienas garumā cilvēki lika ziedus pie PSRS laikā ierīkotās mūžīgās uguns. Daudzi vietējie bija agresīvi noskaņoti, šovakar vēsta TV3 Ziņas.

"Filmē, filmē, neviens nav aizmirsts, neviens netiks aizmirsts! Filmē! Nebaidāmies jūs!" Dažiem pie mūžīgās uguns Dubrovina parkā sanākušajiem TV kameru klātbūtne rada satraukumu. Izskan pāris naidīgas piezīmes, citi klusē vai atsakās sniegt interviju.

Kāpēc šajā dienā dodas nolikt ziedus, atbild vien retais. Oficiāli šodien Latvijā ir Ukrainas kara kritušo piemiņas diena, par to pilsētā liecina izkārtie karogi ar sēru lentēm, bet lielai daļai pilsētnieku 9. maijs, par spīti visam, ir svētki.

Uz jautājumu, kāpēc bija svarīgi ierasties šajā vietā, kāda sastaptā iedzīvotāja, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, saka: "Godīgi? Jums pateikt taisnību? Tāpēc ka mēs uzvarēsim! Mēs uzvarējām, nevis kaut kāda Eiropas Savienība, Amerika vai kas cits. Jūs saprotat, ka Krievija… Velti "lienat pakaļā" Amerikai! Ko pēc tam? Naftas, gāzes nebūs, prasīsiet papīriņu?"

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon