foto: Twitter
Ždanokas mājas sētu Garciemā nokrāso Ukrainas karoga krāsās
Sabiedrība
2022. gada 21. aprīlis, 19:45

Ždanokas mājas sētu Garciemā nokrāso Ukrainas karoga krāsās

Jauns.lv

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas mājas sēta Ādažu novada Garciemā nokrāsota Ukrainas karoga krāsās, liecina aculiecinieku ieraksti sociālajā tīklā "Twitter".

Šī nav pirmā reize, kad ukraiņu aizstāvji devušies pie Ždanokas mājas, lai paustu savu atbalstu Ukrainai.

12. martā sociālajos tīklos parādījās fotogrāfijas no Ždanokas mājas žoga, kas bija “izrotāts” ar Krievijas agresiju nosodošiem plakātiem.

foto: Facebook

Jauns.lv sastaptie garciemieši toreiz pastāstīja, ka Ždanoka šajā mājā uz galvenās Garciema ielas, kas ved uz pludmali, bieži neesot manīta. Pārsvarā viņas mājā dzīvojot kāda viņas radiniece. Eiroparlamentāriete uz turieni aizbraucot vien tad, kad viņai nav darba pienākumu Briselē.

Tatjanas Ždanokas māja Garciemā un Ukrainas kara bildes uz tās žoga

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas mājas žogu Ādažu novada Garciemā pagājušās nedēļas nogalē aplīmēja ar Krievijas iebrukumu nosodošiem plakātiem un asiņainām kara ...

gallery icon

Kāda garciemiete Jauns.lv teica: “Zinu, ka tā ir Ždanokas māja, bet tas arī viss. Es vispār nezinu, vai tur kāds dzīvo. Reizēm gan to kāds uzkopj. Protams, zinu, ka bija plakāti pret karu Ukrainā, bet tos ātri vien kāds novāca, tā kā pat tos neieraudzīju”.

Iepriekš jau vēstījām, ka Latvijas Krievu savienības (LKS) deputāte Eiropas Parlamentā (EP) Tatjana Ždanoka pēc vienošanās ar Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupu kļuvusi par politiskajām grupām nepiederošu deputāti.

Pašlaik ārpus politiskām grupām EP pilda savus deputāta pienākumus 41 cilvēks.

Ždanoka 1.martā viņa bija vienīgā no "zaļo" frakcijas, kurā strādāja 18 gadus, kas nobalsoja pret rezolūciju "Krievijas agresija Ukrainā". Ar frakcijas vadību viņai notika balsošanas motīvu apspriešana, "kā rezultātā tika konstatētas kardinālās pretrunas pieejās un situācijas novērtējumā". Tāpēc tika panākta vienošanās, ka Ždanoka atstās frakciju.

Viņa ir bijusi vienīgā ne vien Latvijas, bet arī Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputāte, kas neatbalstīja rezolūciju. Pārējie minētās grupas parlamentārieši, kas piedalījās balsojumā, rezolūciju atbalstīja.

Arī visi pārējie Latviju pārstāvošie EP deputāti neatkarīgi no pārstāvētās grupas atbalstīja dokumentu.