foto: Jānis Zvērs/Twitter
Medicīnas muzejs skaidro, kāpēc no fasādes pazudis Putina plakāts
Sestdien žurnālists Jānis Zvērs fiksēja, ka plakāts no muzeja pazudis.
Sabiedrība
2022. gada 9. aprīlis, 23:53

Medicīnas muzejs skaidro, kāpēc no fasādes pazudis Putina plakāts

Jauns.lv

Žurnālists Jānis Zvērs šodien savā "Twitter" kontā ievietoja fotogrāfiju ar tekstu: "No Medicīnas muzeja sienas pazudis Putina plakāts." Pēc kāda laika situāciju skaidroja pats muzejs.

"Mieru, tikai mieru!  Plakāts no muzeja noņemt vēja dēļ. Nedēļas sākumā vētra norāva plakātu no fasādes, bet vakar vakarā vējš ieplēsa plakātu pa vidu. Darīsim visu, lai jaunnedēļ plakāts atgrieztos vietā!" savā "Twitter" kontā Zvēra ierakstu komentēja Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Šis ieraksts dažu stundu laikā saņēmis vairākus simtus "patīk".

18. martā Jauns.lv vēstīja, ka Ārlietu ministrija (ĀM) no Krievijas vēstniecības saņēmusi protesta notu par blakus vēstniecībai, uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja ēkas sienas, uzstādīto lielizmēra plakātu ar pārveidotu Krievijas prezidenta Vladimira Putinu attēlu.

Toreiz ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis, ka "Latvija ciena un neierobežo mākslinieciskās izteiksmes brīvību".

foto: LETA
Plakāts pie Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja tika izvietots, paužot nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu.

Kā ziņots, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs uz fasādes pretī Krievijas vēstniecībai Ukrainas atbalstam izkāris lielizmēra plakātu ar Putina seju, sapludinātu ar galvaskausu.

Plakātā attēlotais ir mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" 3.marta vāka noformējums. Uz žurnāla to papildināja uzraksts "Ko sēj, to pļausi".

24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Iepretim Krievijas vēstniecībai novietotas klavieres Ukrainas karoga krāsās

Svētdien, 27.martā, pēc mūziķes Katrīnas Gupalo iniciatīvas īpašā akcijā Kronvalda parkā Rīgā pretī Krievijas Federācijas vēstniecībai izvietotas klavieres "УКРАÏНА".

gallery icon

Koncerts Ukrainas ģimeņu ar bērniem atbalstam "Palīdzi celties!"

Atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!" bija paredzēts brīvdabā Mežaparka Lielajā estrādē, taču stiprā vēja dēļ tas ...

gallery icon

Ziedo riteņus bēgļiem no Ukrainas

Biedrība “Pilsēta cilvēkiem” uzsākusi labdarības akciju “Ziedo savu veco velosipēdu Ukrainas kara bēgļiem”. Uz kādu no piecām velosipēdu savāktuves vietām ...

gallery icon

Kafijas namiņš "Kurts" Ukrainas krāsās

Ukrainiete Marina no krievu bombardētās Harkivas Latvijas galvaspilsētā kā bēgle ieradās 8. martā un drīz vien atrada gan darbu, gan ...

gallery icon

Bijušajā RTU ēkā Vecrīgā izveidots atbalsta centrs bēgļiem no Ukrainas

No šodienas Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem atradīsies Kaļķu ielā 1, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā blakus Rātsnamam.

gallery icon