112
2022. gada 1. aprīlis, 21:25

Sarkandaugavā vīrietis pamatīgā reibumā ar darba auto izraisa avāriju

Jauns.lv

Noslogotajā Ganību dambja un Tvaiku ielas krustojumā, Sarkandaugavā, piektdien ap plkst. 14.00 dienā rindā sastājušās vairākas mašīnas, jo praktiski krustojuma vidū notika visai neparasta avārija, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Celtniecības kompānijas vīri, Ilmārs ar kolēģiem, piektdien darbus pabeiguši ātrāk nekā parasti un piektdienas noskaņojumā no būvobjekta Sarkandaugavā braukuši uz mājām, centra virzienā. Mājup tikt ātrāk par iecerēto tāpāt nesanāca, jo Ganību dambja un Tvaiku ielu krustojumā stāvošā darba mašīnā lielā ātrumā ienesās kāds ”Hyndai”. Vainīgais braucējs, šķiet, sajauca braukšanas joslas.

Kā izrādās, vieglā auto vadītājam esot nokritis telefons un viņš īsi pirms sadursmes sniedzies pēc tā. Vēl mirkli vēlāk atklājās, ka ne telefons vien kalpoja par dīvainās avārijas iemeslu – galvenā problēma slēpjas ”Hyndai” braucēja kondīcijā. Šoferim, kurš braucis ar darba auto, pirmajā pārbaudē atklātas 1,99 promiles, bet otrajā vēl vairāk.

Vīrietis no ”Hyndai”, kas reģistrēts uz uzņēmuma vārdu, no avārijas vietas nekur mukt prom negrasījās, tā saka Ilmārs. Protams, uz adresi izsaukta ceļu policija – viena ekipāža ieradās formēt avāriju, taču palīgā piesteidzās arī otra dienesta mašīna, lai regulētu satiksmi krustojumā.

Sadursmes dēļ “Hyundai” šoferim tika pārsists deguns, bet pēc pirmās palīdzības saņemšanas cietušais varēja palikt notikuma vietā un no hospitalizācijas atteicās. Savākt avarējušo spēkratu ieradās uzņēmuma pārstāvji. Ilmāram un viņa kolēģiem, pēc protokolu un citu formalitāšu sakārtošanas bija ļauts turpināt ceļu.