Sabiedrība
2022. gada 24. marts, 22:03

"Aukstas kājas!" Skaņkalnes pagastā piedzīvots vēl viens lāča uzbrukums

Jauns.lv

Svētdien, 20. martā, Valmieras novada Skaņkalnes pagastā piedzīvots vēl viens lāča uzbrukums, vēsta portāls Medībām.

Uzbrukumu piedzīvojis Atis B. pavisam netālu no savām Rūjupes mājām, kad devies krāmēt malku pie jaunaudzītes. Sadzirdējis kādus soļus un smagnēju elpošanu, pagriezies.

"Biju paspējis pastrādāt minūtes desmit, piecpadsmit. Lācis metās man virsū! Paspēju iebļauties un sviedu viņa virzienā metrīgo baļķēnu. Lācis tajā pašā mirklī apstājās un muka meža virzienā. Dzīvnieks bija ļoti tuvu! Turpat uz cinīša man bija telefons, ierakstīju savas tā brīža izjūtas, video nofotografēju lāča pēdas. Ja nebūtu dzīvnieka tuvošanos sadzirdējis, viss varēja beigties bēdīgi. Zvanīju arī uz Ziemeļvidzemes virsmežniecību un izstāstīju savu piedzīvojumu. Mežniecībā man atbildēja: "Bet ko mēs varam darīt?" Es atbildēju, lai informē darbiniekus par šajā apvidū mītošu lāci, lai kādam mežzinim kājā neiekož," stāsta Atis.

Iemūžinātajā video redzamas lāča pēdas. "Tikko paņēmu mobilo telefonu. Aukstas kājas. Pirms pāris minūtēm ar lācīti satikos. Tepat no grāvja pie manis atnāca. Krāmēju malciņu, šis izlēca no grāvja. Lūk, te ir pēdas. Nu ziniet... Aukstas kājas! Iemuka pēc tam iekšā," vīrietis stāsta video, kas tapis uzreiz pēc piedzīvotā.

Jāatgādina, ka 15. martā Žīguru meža masīvā cits lācis uzbruka AS "Latvijas valsts meži" (LVM) darbiniekam.

Cietušais uzbrukuma brīdī pildīja darba pienākumus un apsekoja jaunaudzi. Darbinieks, apsekojot jaunaudzes, krūmos sadzirdējis tādu kā pīkstienu. Lai aizbaidītu dzīvnieku, darbinieks sasitis plaukstas, taču tajā pašā laikā no krūmiem izlēcis lācis

Cenšoties izvairīties no iespējamā uzbrukuma, darbinieks mēģinājis bēgt, taču ir paslīdējis un nokritis. Lācis uzbrucis vīrietim, sakožot viņu kājā.

LVM darbiniekam lāci izdevies aizbaidīt, sperot un skaļi kliedzot. Pēc tam vīrietis devies uz automašīnu un braucis uz Balvu slimnīcu. Pēc šuvju uzlikšanas, darbinieks no medicīnas iestādes ir devies mājup.