Sabiedrība
2022. gada 2. marts, 18:59

Dziedot "Русский военный корабль, иди на х*й", pie Krievijas vēstniecības Latvijā arvien norit akcija Ukrainas atbalstam

Jauns.lv

Jau vairāk nekā nedēļu pie Krievijas vēstniecības Latvijā norit atbalsta akcijas Ukrainas atbalstam. Jauns.lv novēroja, ka šodien, 2. martā, ļaudis pulcējās, turot rokās dažādus plakātus pret agresora izraisīto karu, kā arī dziedot pašsacerētas dziesmas, tajās izmantojot jau sabiedrībā zināmus saukļus, tostarp Čūsku salas aizstāvju teju jau visiem zināmo teicienu "Русский военный корабль, иди на х*й".

Pie Krievijas vēstniecības Latvijā arvien norit akcija Ukrainas atbalstam

gallery icon

Atbalsta akcijas aizsākās 22. februārī pēc tam, kad 21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiek protests pret Krievijas agresiju Ukrainā

Šodien, 22. februārī pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējās vairāki cilvēki ar plakātiem, atbalstot Ukrainu un protestējot pret Krievijas agresīvo politiku, ...

gallery icon

Savukārt jau 24. februārī, reaģējot uz Krievijas prezidenta izsludināto iebrukumu Ukrainā, cilvēki pulcējās pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai paustu nosodījumu pret tās agresiju.

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā kaunina Putinu un pauž atbalstu Ukrainai

Vairāk nekā 150 cilvēku šovakar pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, nosodot un aicinot pārtraukt tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

gallery icon

Akcijas vēl plašākā ļaužu pulkā turpinājās 25. februārī, kad cilvēku pūļi Rīgā sāka veidot svecīšu ceļu no Ukrainas līdz Krievijas vēstniecībai.

Cilvēki izveido svecīšu ceļu Ukrainas atbalstam

Šovakar, 25. februārī, cilvēki Rīgā izveidoja svecīšu ceļu no Ukrainas vēstniecības līdz Krievijas.

gallery icon

Protesti pie Krievijas vēstniecības Latvijā turpinās

Pirms dažām dienām liela mēroga akcijas uzsākās pie Kongresu nama, pretī Krievijas vēstniecībai Latvijā un daļēji turpinās joprojām.

gallery icon

Atgādinām, ka 25. februārī, Kronvalda parkā norisinājās koncerts "Ukrainas brīvībai", kurā Latvijas mūziķi un Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki – kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas – veltīja savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam. Pasākumā pulcējās vairāki simti cilvēku. 

Koncertu "Ukrainas brīvībai" apmeklē liels skaits cilvēku

Šovakar, 25. februārī, Kronvalda parkā norisinās koncerts "Ukrainas brīvībai", kurā Latvijas mūziķi un Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki – ...

gallery icon

Tikēr Krievijas vēstniecība Latvijā pārmet nacionālā naida kurināšanu, kas izpaužoties kā padomju pieminekļu krāsošanu Ukrainas karoga krāsās.

Vēstniecība mikroblogošanas vietnē "Twitter" izteikusies, ka padomju pieminekļu krāsošana Ukrainas karoga krāsās notiekot mērķtiecīgi, "lai izraisītu starpetnisko naidu Latvijā".

"Vietējām iestādēm jāpārtrauc vandālisms. Tas ir uz jūsu sirdsapziņas," vēsta Krievijas vēstniecība.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu vairākās Latvijas pilsētās ir notikuši pasākumi un piketi Ukrainas atbalstam, nosodot Krievijas militāro agresiju.

Dažās vietās Latvijā arī konstatēti gadījumi, kad personas ir mēģinājušas vai ir veikušas huligāniskas darbības, piemēram, objektus aplejot ar krāsu vai demolējot, informēja policija. Vienā gadījumā kā protests kādai ēkai ir izsists logs.

Policija šajos gadījumos veic faktu pārbaudi, ir sākti arī administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī atsevišķos gadījumos sākta izmeklēšana.

Tāpat policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu pēc tam, kad kāds vīrietis ar nelielu āmuru Rīgā bojājis pieminekli padomju karavīriem Uzvaras parkā. Šis piemineklis arī ticis apliets ar Ukrainas karoga krāsām.