112
2022. gada 24. februāris, 16:18

Par traģisko ceļu satiksmes negadījumu Ādažos atklātas jaunas detaļas

Jauns.lv

Šī gada 22. janvārī Ādažos, uz autoceļa A1 notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja Ādažu novada pašvaldības automašīnas vadītājs un slimnīcā tika nogādātas divas personas. Valsts policija (VP) šodien, 24. februārī, saņēma ekspertīzes slēdzienu, kurā konstatēts, ka policists, kurš vadīja auto, bijis vismaz 2,4 promiļu stiprā alkohola reibumā, portālu Jauns.lv informē VP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP jau iepriekš bija publiski apstiprinājusi, ka arī automašīnas pasažieris, otrs policists, bijis alkohola reibumā. 

Jauns.lv jau ziņoja par notikumu virkni, kas beidzās ar traģisku cilvēka nāvi.

Piektdien, 21. janvārī, Ādažu novadā pie Gaujas tilta braukšanai nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ avarēja satiksmes autobuss. Pasažieri evakuējušies caur evakuācijas lūku, bet viena pasažiere stabilā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Grāvī iebraukušo autobusu izvilkt ieradās autoevakuators, kas izlaida kāpsli un nostiepa metāla troses. Darbi noritēja jau diennakts tumšajā laikā.

Pēc kāda laika – 22. janvārī ap pulksten 01.25 – no Rīgas puses braucoša automašīna "Škoda" ietriecās metāla trosēs un uzbrauca kādai personai.

Kā atklājās, tā bija Ādažu novada pašvaldības automašīna, kurā brauca divi policisti. Šoferis, 1991. gadā dzimis vīrietis, gāja bojā notikuma vietā. Otrs policists un vēl viens cietušais nogādāti slimnīcā.

VP turpina izmeklēt visus negadījuma apstākļus kriminālprocesā, kurš ir sākts pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas, proti par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.