112
2022. gada 23. februāris, 22:50

Skandāls burgernīcā dzērājšoferim maksā tiesības un darbu

Jauns.lv

Kāds autovadītājs no Igaunijas iekūlies nepatikšanās, jo sarīkojis jandāliņu ceļmalas burgrernīcā Iecavā, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Iedzērušā igauņu šofera medības sākušās jau agrā pēcpusdienā, kad vairāki iecavnieki ziņojuši par apreibušā skandalēšanu kādā ceļmalas ēstuvē.

Pēc brīža, ierodoties izsaukuma vietā, policistiem nav izdevies vīru sastapt, taču viņa stāvlaukumā atstātais kravas auto gan piefiksēts. Ja nu iereibušais domā sēsties pie stūres.

Taču visas dienas garumā policisti devušies uz izsaukumiem un atpakaļ, un braucamrīks nekur nav kustējies, līdz pievakarē negaidīti nozudis. Jau pēc pirmā aicinājuma, kravas auto šoferis apturējis savu braucamrīku.

Šķitis, ka viņu nemaz nepārsteidz inspektoru interese.Šoferis drošības labad iesēdināts patruļauto aizturēto nodalījumā un uz notikuma vietu izsaukti ceļu policisti.

"Bija noskaidrots, ka šoferis devies Ķekavas virzienā. Nodota informācija Ķekavas grupai, kas uzsāka šīs automašīnas meklēšanu Ķekavas novada teritorijā. Pie apvadceļa aprakstam atbilstoša automašīna tika pamanīta," informē pašvaldības policijā 

Vadītājs norādījis, ka izdzēris aptuveni 350 gramus šņabja, tiesa gan, kopā ar sievu. Iepriekšējā vakarā baudīts arī alus. Pēc pārbaudes noskaidrots, ka vadītājs pie stūres sēdies 1,2 promiļu reibumā.

"Kā viņš pats atzinis, tiešām iepriekšējā dienā vakarā bija lietojis alkoholu un šajā visai stiprajā reibumā bija sēdies pie stūres. To viņš vēlāk arī nenoliedza. Tā kā tā ir kravas mašīna, tā ir diezgan tāda šoseja ar blīvu satiksmi, varam iedomāties, cik tas ir bīstami un ar ko tas varētu beigties," norādīja pašvaldības policijā.

Lai arī šo vīru piemeklēs tāds pats sods kā ikvienu policistu pieķerto dzērājšoferi, ne naudas sods, ne liegums sēsties pie stūres noteikti nav tik sāpīgs, kā fakts, ka arī darbavieta nu vismaz uz pāris gadiem jāmeklē cita.