foto: unsplash.com
Latviešu zemnieks, kurš Īrijā gribēja tikt pie vieglas peļņas, bet tika pie astoņiem gadiem cietumā
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2022. gada 16. februāris, 13:01

Latviešu zemnieks, kurš Īrijā gribēja tikt pie vieglas peļņas, bet tika pie astoņiem gadiem cietumā

Jauns.lv

Īrijas Apelācijas tiesa ir noraidījusi 45 gadus vecā latviešu zemnieka Dmitrija Venskoviča apžēlošanas lūgumu. Viņš lūdza saīsināt viņam piespriesto cietumsodu, jo vēlas atgriezties dzimtenē un uzskata piespriesto sodu par pārāk bargu.

Kā vēsta "Leinster Express", apelācija tika izskatīta aizvadītajā piektdienā, 11. februārī.

Venskoviča aizstāvis Demiens Kolgans skaidroja, ka viņa klientam tika samaksāti 200 eiro, lai viņa kravas automašīnā ievietotu vairākas kastes ar narkotikām. Venskovičs nebūtu guvis nopietnu finansiālu ieguvumu no kontrabandas.

Tāpat Kolgans uzsvēra, ka klients uzreiz atzinies, kas palīdzējis izmeklēšanā. Tāpat Venskovičs ciešot no sirds slimības un nesen ticis pārvests no "Mountjoy" cietuma uz "Mater" hospitāli. "Viņam vajadzētu atcelt daļu no soda, lai viņš varētu izkļūt no šīs valsts un atgriezties mājās," tiesā sacīja Kolgans, mudinot tiesnešus apžēlot spriedumu, kas paredz astoņu gadu ilgu cietumsodu.

Venskovičs Latvijā bija gaļas audzētājs, bet strādāja par kravas automašīnas vadītāju, jo viņa saimniecība nenopelnīja pietiekami daudz, lai viņš varētu pabarot ģimeni, teikts tiesā.

Prokurors tiesā norādīja, ka astoņu gadu termiņš šajā gadījumā ir adekvāts tam, kādi tiek piespriesti par līdzīgiem nodarījumiem, un atstāja to spēkā.

Pēc Venskoviča stāstītā, 2020. gada aprīlī pie viņa vērsās kāds krievu tautības vīrietis un teica, ka viņam tiks samaksāti 200 eiro par kastu ievietošanu kravas automašīnā. Viņam tika iedots Īrijas tālruņa numurs, uz kuru zvanīt, kad viņš būs novietojis savu transportlīdzekli noteiktā vietā. Jāpiebilst, ka vīrietis tika informēts, kas atrodas kastēs.

Vēlāk kastu nodošanas vietā vīrietis tika aizturēts, jo policisti redzēja, kā kastes tiek pārvietotas no Venskoviča transportlīdzekļa uz "Ford Transit" furgonu. Pie viņa tika atrasti 36 kilogrami kokaīna 2,5 miljonu eiro vērtībā.