foto: LETA arhīvs (Ieva Čīka)
Lai saglabātu atalgojumu pērnā gada līmenī, Balvu novada domes deputāti lemj sev samazināt algas koeficientus
Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.
Novadu ziņas
2022. gada 10. februāris, 18:23

Lai saglabātu atalgojumu pērnā gada līmenī, Balvu novada domes deputāti lemj sev samazināt algas koeficientus

Jauns.lv / LETA

Lai saglabātu atalgojumu pagājušā gada līmenī, Balvu novada domes deputāti šodien nolēma sev samazināt algas koeficientus.

Kā iepriekš domes sēdē skaidroja novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija), pašvaldības budžeta ieņēmumi tik strauji neaug, lai pašvaldības vadībai un deputātiem varētu paaugstināt algas, tādēļ ir nepieciešams samazināt koeficientus, ko noteica pērn, sākot pildīt amata pienākumus.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" un Balvu novada domes saistošajiem noteikumiem "Balvu novada pašvaldības nolikums" deputāti saņem atlīdzību par darbu domes, komiteju sēdēs un citu deputāta pienākumu pildīšanu, ko aprēķina, par pamatu ņemot Valsts kancelejas gada bāzes mēnešalgas apmēru, kas šim gadam ir noteikts 1058,10 eiro, piemērojot koeficientu.

Deputātiem par darbu domes un komiteju sēdēs un citu deputātu pienākumu pildīšanu koeficientu no 1 samazina uz 0,97, tādējādi viņu alga saglabāsies līdz 1026 eiro. Maksimālais stundu skaits, par kurām deputāts var saņemt atlīdzību, ir 75 stundas mēnesī.

Deputātiem, kuri veic Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas, Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas, Tautsaimniecības attīstības un vides komitejas priekšsēdētāja pienākumus, koeficientu šogad samazina no 1,9 uz 1,842, tādējādi viņu atalgojums saglabāsies 1949 eiro.

Domes priekšsēdētāja mēnešalgai koeficientu samazinās no 2,9 līdz 2,81, tādējādi saglabājot atalgojumu 2973 eiro. Domes priekšsēdētāja vietnieces amatalgai koeficientu no 2,2 pazeminot uz 2,132, atalgojums saglabāsies 2256 eiro apmērā.

Par lēmumu balsoja 12 deputāti, Maksimovs atturējās, savukārt divi deputāti sēdē nepiedalījās.

Tēmas