Sabiedrība
2022. gada 28. janvāris, 22:40

Vecmīlgrāvja iedzīvotāju ikdienu bojā angļu uzņēmējam piederošs grausts, kurā pastāvīgi uzturas bezpajumtnieki

Jauns.lv

Ēka Atlantijas ielā jau gadiem piesaista bezpajumtniekus. Īpašnieks namu atstājis novārtā, un vietējie nespēj neko citu iesākt, kā regulāri saukt glābējus brīžos, kad būvē izceļas ugunsgrēks, un rakstīt Rīgas domes Īpašuma departamentam, lai beidzot ēku nojauc, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

“Stāv ļoti ilgi. Kam tas vajadzīgs? No padomju laika stāv. Var uztaisīt dzīvokļus. Kāpēc ne? Nu būtu dzīvokļi, ziniet… Neviens neko nedara,” raidījumam teic Maksims, kurš dzīvo netālu no grausta.

Vairākkārt ēkā dzīvojošie bezpajumtnieki to ir aizdedzinājuši, nesenākais no degšanas gadījumiem bijis šo ceturtdien.

Rīgas domes Īpašuma departaments informēja, ka ēka pieder Lielbritānijā reģistrētai juridiskai personai, kuru īpašuma departaments vairākkārt esot aicinājis sakārtot šo namu, taču atsaucība nav bijusi.

Tādēļ būve pirms pusotra gada tika klasificēta kā paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa objekts.

Šobrīd īpašniekam dots laiks līdz janvāra beigām, lai nodrošinātu daudzstāvu ēkas nepieejamību nepiederošām personām. Ja tas netiks izdarīts, sekos lēmums par piespiedu sakārtošanu.

“Tiek sagatavots Rīgas domes lēmums par šīs ēkas piespiedu sakārtošanu, kur atkal tiek noteikts konkrēts termiņš, kura laikā šim cilvēkam, ēkas īpašniekam, šī ēka ir jāsakārto. Ja šis termiņš atkal tiek nokavēts, tad seko šī piespiedu izpilde, ko veic Īpašuma departaments, lai konkrētajā ēkā novērstu tādus trūkumus, kas ir apdraudoši apkārtējiem. Protams, pēc tam šīs izmaksas tiek piedzītas no likumiskā ēkas īpašnieka,” skaidroja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Rita Lazda.