112
2022. gada 24. janvāris, 22:00

Atklātas vairākas detaļas par traģisko likumsargu avāriju Ādažu novadā

Jauns.lv

Naktī uz sestdienu, Ādažu novadā ceļot no grāvja ārā iepriekš tur ieslīdējušo autobusu, ceļš no abām pusēm bija slēgts. Kādēļ policijas ekipāža, kura piedalījās ceļa slēgšanā, sākotnēji pameta posteni, bet pēc tam devās uz to atpakaļ pa bīstamo posmu, nav skaidrs. Tas tiek skaidrots Valsts policijas ekspertīzēs un izmeklēšanā.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", uzņēmumam, kas liktenīgajā vakarā nodarbojās ar autobusa evakuāciju, bija jāparūpējas par drošību uz Tallinas šosejas, tāpēc uzņēmums pieprasījis atbalstu satiksmes regulēšanai. Uz lielceļa nosūtītas divas pašvaldības policijas ekipāžas, un satiksme konkrētajā posmā tika pilnībā slēgta. Viens patruļpolicijas auto šķērsām apstājies pie Gaujas tilta, bet otrs slēdzis ceļu no Ādažu puses. Autovadītājiem tika piedāvāts apvedceļš caur Carnikavu.

"Sagaidījām zvanu no vienas no ekipāžām, ka ceļš ir slēgts, ka varam sākt! Evakuatori bija pamanāmi pa gabalu aptuveni kilometru, es pat teiktu, ka vēl tālāk. Ceļš bija taisns, posms pārredzams, evakuatoriem bija ieslēgtas bākugunis, bija ieslēgti visi papildu apgaismojumi, cilvēki strādāja atstarojošās vestēs, viņus nevarēja nepamanīt," skaidro evakuatora pakalpojumu uzņēmuma pārstāvis.

Izrādās, ka ekipāža, kas strādājusi pie Gaujas tilta, nezināmu iemeslu dēļ pametusi savu posteni un pa Carnikavas apvedceļu aizbraukusi ciemos pie ekipāžas Ādažu pusē. Tad no turienes likumsargi izdomājuši braukt uz savu posteni atpakaļ pa taisno - pa slēgto ceļa posmu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka dienesta automašīna "Škoda" sākotnēji ietriecās evakuatora izbīdāmajos kāpšļos, bet pēc tam izbrauca cauri nostieptajām trosēm, kas kā žilete sazāģēja automašīnas kabīni, īpaši šofera pusē. Sadragātais spēkrats uzbrauca virsū arī evakuatora darbiniekam.

"Cilvēks, kuram uztriecās virsū, stāvēja aiz evakuatora - sānos. Aizsvieda viņu 20 metrus tālāk. Cilvēkam ir lauzta kāja, bet nevienu brīdi nav zaudējis samaņu, atrodas slimnīcā," skaidro uzņēmuma pārstāvis.

foto: Ekrānuzņēmums

"Škoda" vadītājs gāja bojā negadījuma vietā. Kolēģis, kas arī atradās masīnā, nogādāts slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Valsts policija apstiprinājusi, ka ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu, vai policists pie stūres nebija sēdies alkohola reibumā. Tāpat notiks izmeklēšana, lai noskaidrotu, kāpēc policisti pameta posteni un atpakaļ devās caur bīstamo posmu, turklāt brauca nepamatoti ātri.

Vairāk skatieties pievienotajā sižetā.