foto: LETA
Noraida lūgumu par pagaidu aizsardzības piemērošanu Labklājības ministrijas ierēdnei, kura nevēlas vakcinēties
Sabiedrība
2022. gada 24. janvāris, 17:19

Noraida lūgumu par pagaidu aizsardzības piemērošanu Labklājības ministrijas ierēdnei, kura nevēlas vakcinēties

Jauns.lv / LETA

Administratīvā apgabaltiesa šodien lēma noraidīt lūgumu par pagaidu aizsardzības piemērošanu Labklājības ministrijas (LM) ierēdnes Sandras Ruckas, viņas vīra Gunāra Rucka un meitas Kristīnes Ruckas vakcinācijas lietā, skaidroja tiesā.

Tiesa vērtēja, vai ļaut pieteicējiem turpināt darbu līdz pamatlietas izskatīšanai.

Apgabaltiesas lēmumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā 14 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Tiesa lietu pēc būtības skatīs rakstveida procesā 9.februārī.

Iepriekš Administratīvā rajona tiesa atzina, ka vakcinācijas pienākums, paredzot sekas neizpildes gadījumā, ierobežo privātpersonu tiesības uz privāto dzīvi un tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Rucku ģimene spriedumu pārsūdzēja.

Jau vēstīts, ka šī ir pirmā skatītā lieta par valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā iekļauto pienākumu vakcinēties pret Covid-19.

Šī pati tiesa lēma noraidīt arī vairāku tiesnešu pieteikumu, kuri lūdza tiesu izvērtēt valdības noteikto pienākumu vairāku sfēru darbiniekiem obligāti vakcinēties pret Covid-19. Arī viņi spriedumu ir pārsūdzējuši.

Kopumā Administratīvā rajona tiesa ir saņēmusi ap 200 šāda veida pieteikumus.

Covid-19 ierobežošanai valdība ir noteikusi, ka darbinieki valsts un pašvaldību institūcijās no 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Arī privātajā sektorā darbinieki klātienē no 15.decembra darbu varēs veikt tikai tad, ja viņiem būs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.