foto: Edijs Pālens/LETA
Aizvadītajā diennaktī avārijās uz šosejām gājuši bojā divi cilvēki
Vakar ceļu satiksmes jomā pieņemti 337 administratīvo pārkāpumu lēmumi.
112
2022. gada 22. janvāris, 12:06

Aizvadītajā diennaktī avārijās uz šosejām gājuši bojā divi cilvēki

Jauns.lv

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 158 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi un cieta vēl 19 cilvēki, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe.

Piektdien plkst.9.20 Jelgavas novada Cenu pagastā, uz Jelgavas šosejas saskrējās vieglā automašīna "Hyundai Getz" un kravas automašīna "Man" ar piekabi. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja automašīnas "Hyundai Getz" vadītāja. Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Savukārt šodien pēc pusnakts Ādažos, Tallinas šosejas 11.kilometrā, pēc sākotnējās informācijas automašīnas "Škoda" vadītājs uzbrauca autoevakuatora "Mercedes Benz" izlaistam metāla kāpslim, bet pēc tam atdūrās nostieptās metāla trosēs. Pēc sadursmes automašīnas "Škoda" vadītājs uzbrauca kādai personai.

Automašīnas "Škoda" vadītājs notikuma vietā gāja bojā, bet divas personas ar gūtām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē. Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Vakar 11 cilvēki cieta avārijās Rīgas reģionā, tostarp divi no cietušajiem bija gājēji. Vēl divi cilvēki cietuši negadījumos Kurzemē, viens - Latgalē, kā arī pieci - Zemgalē.

Vakar ceļu satiksmes jomā pieņemti 337 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 83 par ātruma pārsniegšanu, astoņi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un 17 par agresīvu braukšanu.

27 atļautā braukšanas ātruma pārkāpēji fiksēti Rīgas reģionā, Vidzemē aizturēti 20 šādi braucēji, Zemgalē - septiņi, Kurzemē - desmit, Latgalē - 19.

Astoņi vadītāji aizturēti par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, tostarp pa trīs no viņiem - Rīgas reģionā un Kurzemē. Pa vienam dzērājšoferim konstatēts arī Vidzemē un Zemgalē.

Noformēti arī 17 protokoli par agresīvu braukšanu, 14 no tiem - Rīgas reģionā, divi - Zemgalē, un viens Kurzemē.