foto: Ieva Makare/LETA
Sestdien  daudzviet Latvijā uzspīdēs saule; saglabāsies spēcīgs vējš
Saulriets.
Sabiedrība
2022. gada 15. janvāris, 08:36

Sestdien daudzviet Latvijā uzspīdēs saule; saglabāsies spēcīgs vējš

Jauns.lv / LETA

Sestdien mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, daudzviet spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Gaisa temperatūra -1..+4 grādi.

Ziemeļrietumu vējš kļūs lēnāks, piekrastē saglabāsies brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā uzspīdēs saule, pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra būs +2..+3 grādi.

No rietumiem pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem Krievijas pierobežā līdz 1017 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē.

Sestdienas rītā uz autoceļiem Latgalē un vietām Vidzemē veidojas apledojums, dažviet ceļi ir sniegoti, tādēļ braukšanas apstākļi var būt apgrūtināti, informēja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Siguldas šosejas (A2) posmā no Smiltenes pagrieziena līdz Veclaicenei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Saulkalnes līdz Paterniekiem, Jēkabpils-Terehova šosejas (A12) un Rēzeknes šosejas (A13), kā arī uz Daugavpils apvedceļa un Rēzeknes apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi sestdienas rītā ir Rīgas, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Saldus, Talsu, Tukuma un Valmieras apkaimēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, sniegotos ceļa posmus attīra sniega. Braukšanas apstākļu uzlabošanai uz ceļiem strādā 97 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Tāpat svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ieplānot papildu laiku ceļam, atgādina LVC pārstāvji.