foto: Instagram / @sadursme
Policija atklāj uz Ventspils šosejas notikušās traģiskās avārijas apstākļus
112
2021. gada 17. decembris, 09:23

Policija atklāj uz Ventspils šosejas notikušās traģiskās avārijas apstākļus

Jauns.lv

Valsts policija (VP) informē, ka ceturtdien, 16. decembrī notikušo avāriju uz Ventspils šosejas, kurā bojā gāja vieglās automašīnas šoferis, iespējams, izraisījis kravas auto vadītājs, kurš nav spējis savaldīt automašīnu.

VP norāda, ka kravas automašīnai "SCANIA", iespējams, plīsusi priekšējā riepa.

Autovadītājs nav spējis tikt galā ar transportlīdzekļa vadāmību un iebraucis pretējā braukšanas joslā, kur notikusi sadursme ar vieglo automašīnu "Volvo V50".

"Volvo" vadītājs negadījuma vietā gājis bojā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka ceturtdien ap plkst. 15.20 Tukuma novada Smārdes pagastā, Ventspils šosejas 62. kilometrā notikusi kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme.

Kopumā vakar Latvijā reģistrēti 143 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta 16 cilvēki.

Ceturtdien septiņi cietušie reģistrēti avārijās Rīgā un tās apkārtnē, četri - Zemgalē, trīs - Vidzemē, bet pa vienam - Latgalē un Kurzemē. No cietušajiem seši bijuši gājēji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 15 autovadītājus: četrus - Kurzemē, pa trim - Latgalē, Zemgalē un Vidzemē, bet divus - Rīgas reģionā, kur aizturēts arī viens autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēts 131 protokols: Rīgas reģionā sodīti 52 autovadītāji, Kurzemē - 26, Vidzemē - 24, Zemgalē - 19, bet Latgalē - 10 autovadītāji. Latvijā septiņi vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 375 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.