foto: LETA
Vāc parakstus par Rīgas vicemēra Ķirša atbrīvošanu no amata
Rīgas domes vicemērs Vilnis Ķirsis
Politika
2021. gada 13. decembris, 16:34

Vāc parakstus par Rīgas vicemēra Ķirša atbrīvošanu no amata

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes deputātu frakcija "Saskaņa" vāc parakstus par vicemēra Viļņa Ķirša (JV) atbrīvošanu no amata, informē frakcijā.

Neskatoties uz to, ka ilgstoša snigšana Rīgā bija no 29.novembra līdz 3.decembrim, Rīgas ielas vēl pašlaik esot katastrofālā stāvoklī, pauž frakcijā. Ledus uz brauktuvēm pat uz maģistrālajām ielām saglabājās nedēļu pēc nokrišņiem, norāda "Saskaņa".

Sniegputenis "aizsprosto" Rīgas ielas

Ņemot vērā to, ka šādi un tik savlaicīgi ziema Latvijā nav iesākusies jau gadiem, Jauns.lv ņēma fotokameru un devās Rīgas ...

gallery icon

Opozīcijas politiķu ieskatā, Ķirsis, kurš esot tieši atbildīgs par pilsētas satiksmes jautājumiem, esot parādījis tikai to, ka nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem un no tā ciešot rīdzinieki.

Avāriju skaits Rīgā esot palielinājies gandrīz par 50%, apgalvo "Saskaņa". Dramatiski esot pieaudzis traumu skaits, kas ir gūtas uz ietvēm un ielām.

"Ņemot vērā, ka Vilnis Ķirsis nav spējīgs uzņemties atbildību par pienākumiem, ar kuriem pats netiek galā, mūsu frakcija ir sākusi parakstu vākšanu par tā atbrīvošanu no amata pienākumu pildīšanas nekompetences dēļ," norāda "Saskaņa".

Sniegs galvaspilsētā izraisījis satiksmes haosu

Decembris Latvijā iesācies ar milzu sastrēgumiem galvaspilsētā, kā arī satiksmes haosu uz reģionālajiem ceļiem. Sniega dēļ ir apgrūtināta braukšana un ...

gallery icon

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā tika ziņots par situāciju Rīgas ielās. Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods informēja, ka 1. un 2.kategorijas ielās situācija esot laba.

3.kategorijas ielās piebrauktais sniegs kūstot, tādēļ esot nepieciešama papildu kaisīšana. Taču arī 3.kategorijas ielās situācija esot atbilstoša uzturēšanas līgumā noteiktajam.

Vaivods informēja, ka no aptuveni 3 miljoniem eiro, kas bija paredzēti ielu uzturēšanai decembrī, esot izlietoti 88%, tādēļ nākamajā gadā būšot nepieciešami papildu līdzekļi ielu uzturēšanai.

Sniega tehnika sakopj Rīgas ielas

Beidzoties augstākā līmeņa sarkanam brīdinājumam par snigšanu Rīgā, sakopšanas darbi noritējuši bez pārtraukuma arī visu nakti un turpināsies nedēļas nogalē. ...

gallery icon

Pagājušajā nedēļā ar sāli nokaisīts 51 000 kvadrātmetrs Rīgas ielu brauktuvju. No pilsētas izvesti 22 754 kubikmetri sniega, aktīvi esot tīrītas pieturvietas, tekņu zonas un gājēju pārejas.