Imants Kalniņš skaidro, kāpēc šogad nepiedalīsies Imantdienās. VIDEO
Izņēmuma kārtā tautā mīlētais komponists šogad nepiedalīsies pats savas mūzikas svētkos – tradicionālajās Imantdienās. Viņam ir savi apsvērumi, kāpēc tā.
Kultūra
2015. gada 30. jūnijs, 15:46

Imants Kalniņš skaidro, kāpēc šogad nepiedalīsies Imantdienās. VIDEO

Jauns.lv

Tautā mīlētais komponists Imants Kalniņš jeb ImKa jūnija beigās nācis klajā ar paziņojumu, ka šogad nepagodinās pats savas mūzikas svētkus jeb Imantdienas. Komponists jūtas pārāk sarūgtināts saistībā ar politisko fonu, bet nevēlas savas skumjas nest uz skatuvi.

Imantdienu tradīcija aizsākās septiņdesmitajos gados Vecpiebalgā, bet drīz vien padomju vara skaisto sadziedāšanos uz ilgiem gadiem pārtrauca. Lai gan tradīcija sen jau atjaunota, šogad pats Imants Kalniņš izlēmis klausītājus ar savu klātbūtni nepagodināt – ImKam sāp sirds par par Latviju šobrīd. Esot liela vilšanās un skumjas pārdomas par pašreiz notiekošo.

Jau pirms pāris gadiem komponists neslēpa, ka Latvijai sava nākotne vairāk būtu jāsaista ar Krieviju. Viņš pauda viedokļus, kas daudziem valstī šķiet nepieņemami, piemēram, gānot Eiropas Savienību un slavējot Vladimiru Putinu un Baltkrievijas līderi Lukašenko. Kalniņš arīdzan izteicies, ka viņam ir „pretīgi rokās turēt eiro”. Un tas viss – no cilvēka, kurš reiz bija tautas sirdsapziņa, dvēseles skaidrais saprāts, kurš tiecās uz Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Nu Kalniņš „kažoku apmetis uz otru pusi”, uzskata daudzi lasītāji. Vai tiešām tas tā ir – skatieties sižetā.


Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA