foto: LETA
Sniegputeņa dēļ lidostas "Rīga" lidlauks slēgts vismaz līdz plkst.18
Kā ziņots, "airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ pēc nosēšanās noslīdēja no skrejceļa.
Sabiedrība
2021. gada 3. decembris, 17:39

Sniegputeņa dēļ lidostas "Rīga" lidlauks slēgts vismaz līdz plkst.18

Jauns.lv / LETA

Starptautiskajā lidostā "Rīga" ir novērstas aviācijas negadījuma sekas, tomēr sniegputeņa dēļ un rūpējoties par lidojumu drošību nolemts lidlauku slēgt līdz plkst.18, un šis laiks var tikt pagarināts, pavēstīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien notikušā negadījuma, kad lidmašīna nobrauca no skrejceļa, sekas ir novērstas, tomēr lidostas darbu turpina būtiski ietekmēt stiprā snigšana. 

Lidostas pārstāvji aicina pasažierus, kuriem šovakar plānota izlidošana no lidostas "Rīga" pagaidām nedoties uz lidostu un sazināties ar savām aviokompānijām, jo ir iespējama lidojumu atcelšana vai būtiska aizkavēšanās. Informācija par lidojumiem pieejama arī lidostas mājaslapā "riga-airport.com". 

Tāpat lidosta aicina rēķināties, ka stiprā snigšana ietekmē arī transporta, tai skaitā sabiedriskā transporta kustību uz un no lidostas.

Kā ziņots, "airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ pēc nosēšanās noslīdēja no skrejceļa. Saistībā ar negadījumu lidlauks Rīgas lidostā tika slēgts aptuveni no plkst.12.

Līdz plkst.17 izlidošanu kavēja 21 regulārais lidojums un divi neragulārie. Savukārt uz rezerves lidostām ir novirzīti deviņi lidojumi, atcelti četri ielidojošie un četri izlidojošie lidojumi.

Ielidošanu kavēja 21 regulārais lidojums, to skaitā arī deviņi novirzītie, un četri neregulārie.