foto: Twitter/ Edgars Rinkēvičs
Lidlauks Rīgas lidostā būs slēgts līdz plkst.17
Sabiedrība
2021. gada 3. decembris, 15:59

Lidlauks Rīgas lidostā būs slēgts līdz plkst.17

Jauns.lv / LETA

Pēc negadījuma, kad Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airbaltic" lidmašīna nobrauca no manevrēšanas ceļa, lidlauks Rīgas lidostā būs slēgts līdz plkst.17, nevis līdz plkst.15, kā bija ziņots sākotnēji, informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Pēc gaisa kuģa aizvilkšanas no perona daļas un nogādāšanas stāvvietā lidostas dienesti inspicē skrejceļu un sakārto negadījuma vietu drošai lidojumu atsākšanai. Atbilstoši noteiktajām procedūrām tiks veikta negadījuma izmeklēšana.

Incidentā neviens pasažieris neguva savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī. Lidmašīna ir veiksmīgi nogādāta stāvvietā tālākas inspekcijas veikšanai.

Kamēr lidlauks ir slēgts, ir iespējama lidojumu atcelšana, aizkavēšanās vai novirzīšana uz citām lidostām. Lidosta "Rīga" aicina pasažierus, kuriem šajā laikā paredzēts lidojums uz vai no lidostas "Rīga", sazināties ar savām aviokompānijām, lai precizētu informāciju par plānoto lidojumu.

"airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja lidsabiedrības pārstāve Alise Bethere.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes loceklis Artūrs Saveļjevs šodien žurnālistiem pastāstīja, ka Rīgas lidostā notikušais negadījums, kad lidmašīna nobrauca no manevrēšanas ceļa, tiks izmeklēts.

Lidaparātu "airBaltic" vedīs uz inspekciju.