Sabiedrība
2021. gada 3. decembris, 10:03

Ugunsgrēkā Rīgā izglābti četri cilvēki

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. decembra plkst. 06.30 līdz 3. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 36 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdien plkst. 12.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Krāsotāju ielā Rīgā, kur piecstāvu mājā dega dzīvoklis 15m2 platībā. Notikuma vietā izglābti četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Vēl četri cilvēki no ēkas tika evakuēti. Plkst. 13.52 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, kurinot krāsni.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, kurinot krāsnis. Neizmantojiet nepiemērotu degšķidrumu, lai iekurinātu krāsni un neatstājiet priekšmetus uz krāsns vai tās tuvumā!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrolīnijas vadi, elektriskā plīts sabiedriskā ēkā, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, apsardzes ēka, piededzis ēdiens. Savukārt 14 gadījumos VUGD palīdzība bija nepieciešama, lai novērstu ceļu satiksmes negadījumu sekas.