Skolēnu dziesmu un deju svētkos notiks ārvalstu vieskolektīvu koncerts „Manā sirdī”
Ķīnas tautas orķestris.
Runā Rīga
2015. gada 1. jūlijs, 16:41

Skolēnu dziesmu un deju svētkos notiks ārvalstu vieskolektīvu koncerts „Manā sirdī”

Jauns.lv

Ceturtdien, 9. jūlijā, plkst. 17.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ārvalstu vieskolektīvu koncerts „Manā sirdī”, kurā piedalīsies kolektīvi no Austrijas, Ķīnas, Gruzijas, Igaunijas, Vācijas un Dānijas. Koncertā skanēs gan vieskolektīvu pārstāvēto valstu tautas mūzika, gan pasaulē labi atpazīstamu grupu un komponistu skaņdarbi. Koncertu organizē Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments, ieeja tajā ikvienam interesentam būs bez maksas.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki no 6. līdz 12. jūlijam Rīgā pulcēs vairāk nekā 35 000 bērnus un jauniešus no visas Latvijas, lai nedēļas garumā svinētu dziesmas un dejas nozīmīgumu un spēku Latvijas kultūrā. Svētku laikā Rīgā viesosies arī vairāki ārvalstu kolektīvi, sniedzot koncertus gan Vērmanes dārzā, gan ielu koncertus Botāniskajā dārzā, a/p „Lido”, Spīķeru un Kalnciema kvartālos un cituviet Rīgā, iepazīstinot ar savas valsts dziesmas un dejas tradīcijām, taču 9. jūlija pēcpusdienā visi Rīgas izglītības iestāžu uzņemtie kolektīvi muzicēs kopējā koncertā „Manā sirdī” Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Koncertā varēs dzirdēt Gruzijas zēnu folkloras kori „Alilo”, Vīnes jauniešu kori, Heinriha Heines ģimnāzijas kori, Bronshojas baznīcas meiteņu kori, Ķīnas tautas orķestri, vokālo duetu „Milaški”, kā arī būs iespēja baudīt skatuves un estrādes deju studijas „EXTEMP” audzēkņu priekšnesumus. Koncerta noslēgumā gaidāms īpašs pārsteigums no vieskolektīvu uzņemošajiem Latvijas koriem – Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas jauktā kora un bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” meiteņu kora „Tonika”, kuri izpildīs vairākas dziesmas no XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta „Manā dziesmā tu..” repertuāra.

Aicinām ikvienu atvērt savu sirdi lieliskai 9. jūlija pēcpusdienai Latvijas Universitātes Lielajā aulā kopā ar astoņiem brīnišķīgiem bērnu un jauniešu kolektīviem no visas pasaules, ieeja koncertā bez maksas.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto