Ar skarbu novēlējumu huligāniem Bauskā atjaunots nopostītais fotorāmis

Bauskas novada pašvaldība atjaunojusi oktobra sākumā skatu laukumā Mēmeles krastā pie Bauskas viduslaiku pils vandaļu nopostīto, no kraujas nogrūsto tūristu ...

gallery icon
6
Novadu ziņas
2021. gada 25. novembris, 05:38

Bauskas novada pašvaldība sprēgā ar asprātībām: „Lai jums visas pistācijas vienmēr ciet!”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bauskas novada pašvaldība atjaunojusi oktobra sākumā skatu laukumā Mēmeles krastā pie Bauskas viduslaiku pils vandaļu nopostīto, no kraujas nogrūsto tūristu iecienīto lielo foto rāmi, pie kura pilsētas viesi bija iemīļojuši fotografēties ar pils skatu fonā. Bauskas novada pašvaldība, par to vēstot sociālajos tīklos, ierakstījusi arī novēlējumu huligāniem: „Lai jums visas pistācijas vienmēr ciet!”

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bauskas novada pašvaldība savā „Facebook” kontā informē: „Jaukas ziņas - esam atjaunojuši Bauskas pils dabas takas rāmīti! Vēlam visiem skaistas fotosesijas arī turpmāk visos gadalaikos, bet vandaļiem - lai jums visas pistācijas vienmēr ciet!” 

Šādu „novēlējumu” parasti novēl cilvēkiem, kuri kādam ir ieriebuši, lai viņiem radītu problēmas, mokoties ar pistāciju atvēršanu, lai viņi tik ātri netiktu pie kārotā riekstiņa, kuru ieskauj cieta čaula. Lūk, tikai pāris ierakstu „Twitter” par šo tēmu:

Inese Liepiņa: „Reizēm, kad es ļoti sadusmojos uz kādu, man nežēlīgi gribas novēlēt, kaut viņam visas pistācijas vienmēr būtu ciet.”

Uldis Ziediņš: „Dzīve ir pārāk īsa, lai tērētu laiku neatsprāgušajām pistācijām.”

Jauns.lv jau rakstīja, ka oktobra sākumā vandaļi bija izpaudušies Mēmeles krastā pie Bauskas viduslaiku pils. Neģēļi nakts aizsegā skatu laukumā pie pils nogāza un pa krauju noripināja lielo improvizēto fotorāmi, kas priecēja tūristus, un aizmukuši. Bauskas novada pašvaldība informēja:

“Diezgan “iespaidīgs varoņdarbs”. Bet, nē - ar vārdiem iespaidīgs un ar varoņdarbu te nav nekāda sakara. Diemžēl. Tā ir nožēlojama rīcība, kura izmaksās noteiktu naudas summu. Protams, visos laikos mūsu sabiedrībā ir cilvēki, kuri neciena citu darbu, radošu ideju realizāciju un nenovērtē ne tikai materiālo ieguldījumu, bet arī emocionālo - šī vieta raisa tikai pozitīvas emocijas, smaidus, un te tiek radītas daudz skaistas bildes. Diemžēl, bet kādu laiku šis viss Bauskas pilskalna apmeklētājiem būs liegts.

Lielo rāmi savā paspārnē ņems SIA “Vides serviss”, jo biedrība, kura projekta ietvaros realizēja šo objektu, vairs nepastāv. Rāmis tiks transportēts, salabots un uzstādīts atpakaļ. Paldies visiem par izrādīto rūpi, un drīz vien iemīļotajā vietā atkal varēsim uzņemt skaistas bildes ar gleznaino Mēmeles upes un pils krastu!"

foto: Bauskas novada pašvaldība
Diemžēl kādam nepatika šāds skaists, “dabisks” foto rāmis un to sapostīja. Bauskas viesiem kādu laiciņu oktobrī un novembrī nācās iztikt bez skaistām fotosesijām.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās