foto: LETA
"Cenas tiešām ir kosmosā" latvieši tviterī neslēpj izbrīnu par produktu dārdzību Latvijas veikalos
Sabiedrība
2021. gada 22. novembris, 14:25

"Cenas tiešām ir kosmosā" latvieši tviterī neslēpj izbrīnu par produktu dārdzību Latvijas veikalos

Jauns.lv

Pēc sašutuma pilna ieraksta par cepumu "Selga" cenu soctīklā "Twitter", starp latviešiem aizsākusies diskusija par pārtikas preču sadārdzināšanos Latvijas veikalos. Dažādi produkti kļūstot ievērojami dārgāki, secinājuši soctīklu lietotāji.

"Selgas cepumi bez atlaides rimčikā maksā 95 centus. Tie parastie! Tiem nebija jāmaksā kādus 36? Cenas tik ļoti kāpušas vai es esmu novecojusi? Ko notiek?" vēsta "Twitter" lietotājas @KEgliena ieraksts.

Ieraksts saņēmis 156 atzīmes "patīk" un pie tā pievienoti vairāki komentāri ar fotogrāfijām, kuros redzami citi produkti un to cenas. 

"Twitter" diskusijā @agijakola norāda: "Rimi cenas ir kļuvušas neadekvātas. Gada sākumā pirku sojas pupiņas pa 2.69, tagad tās maksā 5.99 Smiling face with tear Ir liela daļa pozīciju, kuras Stockmann & Sky tagad ir lētāk nekā Rimi."

Bet kāds cits "Twitter" lietotājs ar nosaukumu @VilhelmsM pievienojis foto ar cepumiem "Selga" un to cenu veikalā Igaunijā.

Tikmēr @ALoshmanis norāda, ka griķi kļūst par elitāru ēdienu. 

Bet lietotāja @Richulis diskusijai pievienojusi foto ar cepumiem "Selga" Vācijā, kur tie ir lētāki.

"Twitter" lietotājs ar nosaukumu @aywars_ tikmēr priecājas, ka Latvijā atvēries "Lidl" pārtikas preču veikals un beidzot nav jāpārmaksā.

Oktobrī Jauns.lv jau vēstīja, ka aprēķinot vidējās cenas mazumtirdzniecības uzņēmumu veikalos pēc norādītajām cenu zīmēm, nerēķinot ražotāju noteiktās akciju cenas, Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) secinājusi, ka vairākām precēm pēdējā laikā pieaugusi cena.

Vidējā cena baltmaizei šī gada septembrī ir 0.80 eiro par kilogramu, gadu iepriekš tā bija 1.28 eiro, bet šī gada jūnijā – 1.90 eiro par kilogramu.

Auzu pārslu vidējā cena palikusi gandrīz nemainīga (sadārdzinājums par 0.01 eiro), makaroni kļuvuši lētāki par 0.16 eiro un griķi par 0.54 eiro, toties rīsu cena pieaugusi par 1.16 eiro un par kilogramu tagad jāmaksā 2.32 eiro, kamēr gadu iepriekš -1.56 eiro. 

Plašāk par pārtikas precēm, kuras kļuvušas dārgākas, lasi ŠEIT