Valkā notiks Vispasaules valcēniešu saiets
Valkā oktobra sākumā pēc desmit gadu pārtraukuma atkal notiks Vispasaules valcēniešu saiets, uz kuru sabrauks dalībniekiem no visiem kontinentiem (protams, izņemot Antarktīdu).
Novadu ziņas
2015. gada 3. jūlijs, 14:17

Valkā notiks Vispasaules valcēniešu saiets

Jauns.lv

Pēc desmit gadu pārtraukuma šogad Valkā notiks Vispasaules valcēniešu dienas. Pēdējoreiz valcēniešu saiets norisinājās 2005.gadā. Plānots, ka šogad valcēnieši no visiem pasaules kontinentiem tiksies 2. un 3.oktobrī, kad pilsētā plaši atzīmēs arī Valkas ģimnāzijas 95. gadu jubileju.

“Mēs vēlamies gan atjaunot kontaktus, gan ļaut valcēniešiem satikties un apskatīties, kas Valkā ir noticis un kā pilsēta attīstās un, protams, arī dzirdēt viņu ierosinājumus un varbūt veidot arī kādu kopīgu projektu”, par gaidāmā saieta ieceri stāsta atklāj Valkas mērs Vents Armands Krauklis.

Valcēniešu dienas iesāksies 2. oktobrī Valkas Novadpētniecības muzejā ar izstādes “Veltījums Valkai II” atklāšanu, bet vēlā vakarpusē notiks svinīgs lāpu gājiens no Valkas ģimnāzijas uz Lugažu luterāņu baznīcu. Lāpu gājiens apstāsies pie Valkas pilsētas Kultūras nama, kur notiks piemiņas zīmes Latvijas armijas virsniekam Ādolfam Maršaus (sarkanā terora upuis 1941. gadā) atklāšna. Apmēram stundu pirms pusnakts Lugažu baznīcā notiks svētbrīdis. Vakars noslēgsies pusnaktī Putras kalnā ar veltījumu valcēniešiem pasaulē. Pasākumu spilgtinās mūzika un sveču instalācijas.

3.oktobrī pasākumu programma iesāksies ar Valkas ģimnāzijas un Valkas mākslas skolas apmeklējumiem, kam sekos Vispasaules valcēniešu dienu domnīca. Vispasaules valcēniešu dienu ietvaros notiks arī Lugažu laukuma svētki.

Valcēniešu dienas kulmināciju piedzīvos 3. oktobra vakarā koncertā “Valcēnieši Valkai” Valkas kultūras namā, kurā uzstāsies mūziķi, kuru vārdi saistīti ar Valku. Pēc tā kultūras namā, Valkas ģimnāzijā, Valkas mākslas skolā un Lugažu laukumā notiks neformālas tikšanās un balles.

Kasjauns.lv/Foto: Astra Kalve/poga.lv