foto: LETA
Nelegāli ballējas viesnīcā un bēgot iebrauc upē - pēdējās "lokdauna" dienās policistiem bijušas darba pilnas rokas
112
2021. gada 16. novembris, 13:55

Nelegāli ballējas viesnīcā un bēgot iebrauc upē - pēdējās "lokdauna" dienās policistiem bijušas darba pilnas rokas

Jauns.lv / LETA

Pēdējās komandantstundas dienās iedzīvotāji bēguši no policistiem un pulcējušies aizliegtā pasākumā viesnīcā, informēja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītās svētdienas vakarā likumsargi Bauskas novada Svitenes pagastā pamanīja "Peugeot" markas automašīnu un deva norādījumus apturēt transportlīdzekli, tomēr transportlīdzekļa vadītājs neapstājās, sāka bēgšanu un pēc neilga laika iebrauca Svitenes upē.

Notikuma vietā likumsargi aizturēja 1989.gadā dzimušu vīrieti un 1986.gadā dzimušu sievieti, kuri aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāti ekspertīžu veikšanai medicīnas iestādē. Tāpat pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka automašīnas vadītājs ir sēdies pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 

Pirmais mājsēdes vakars Rīgā, kad stājies spēkā īpaši stingrais "lokdauns"

Latvijā ir sācies pirmais mājsēdes vakars, kad no plkst.20 līdz 5 no rīta dzīvesvietu nakts laikā varēs pamest tikai pamatotas ...

gallery icon
89

Policijā par notikušo ir sākti seši administratīvie pārkāpumu procesi. Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu vīrietim un sievietei katram tika piemērots naudas sods 1000 eiro apmērā. Tāpat vēl tiks lemts soda apmērs par bēgšanu un automašīnas vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī tiek gaidīti narkotisko vielu ekspertīžu rezultāti no ārstniecības iestādes.

Svētdienas naktī likumsargi saņēma informāciju par privātu pasākumu, kas tiek organizēts kādā viesnīcā Rīgā, Slokas ielā.

Notikuma vietā policisti konstatēja, ka vienā numuriņā pulcējas 16 cilvēki, tādējādi pārkāpjot pulcēšanās ierobežojumus. Precizējot notikušā apstākļus, noskaidrots, ka turpat atrodas arī pasākuma organizators.

Pēdējais vakars Rīgas centrā pirms "lokdauna" 2021. gada 20. oktobrī

gallery icon
53

Pret visām klātesošajām personām sākti administratīvā pārkāpuma procesi par pulcēšanos, 15 gadījumos piemērojot sodu 500 eiro apmērā katrai personai. Pasākuma organizatoram piemērots 2000 eiro sods.

Jau ziņots, ka no pirmdienas Latvijā atcelti Covid-19 izplatības novēršanai paredzētie noteiktie īpaši stingrie ierobežojumi.

Valsts policija kopumā lokdauna laikā pārbaudīja aptuveni 100 000 personu. Šajā laikā par mājsēdes prasību neievērošanu aptuveni 5500 gadījumos piemēroti dažāda apmēra naudas sodi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās