Novadu ziņas
2021. gada 12. novembris, 23:40

Ģimenes ārste vēršas inspekcijā par kolēģiem, kas atrunā no Covid-19 potes

LTV Panorāma

Liepājas Ģimenes ārste Linda Reicle vērsīsies Veselības inspekcijā, lūdzot vērtēt vairāku Liepājas ārstu rīcību, iespējams, atrunājot pacientus no vakcinācijas pret Covid-19, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Recle LTV raidījumam stāstīja par atgadījumu, kurā kāda grūtniece trešajā trimestrī bija inficējusies ar Covid-19: “Turējām zem lupas, jo ir grūtniece. 37 grādi turējās. Septītajā slimības dienā stāvoklis pasliktinājās. Temperatūra bija 38 grādi, un mokošs klepus, tad mēs zvanījām “ātrajiem”,” pastāstīja ģimenes ārste.

Topošā māmiņa nogādāta intensīvās terapijas nodaļā, taču ģimenes ārste uzreiz vērsusies Veselības inspekcijā, jo, pēc vairākiem aicinājumiem sievieti vakcinēties, viņa atteikusies. 

Grūtniecību uzraugošā ginekoloģe esot ieteikusi ar vakcinēšanos nogaidīt.

“Ir robežas koleģialitātei un piesegšanai. Es netaisu kara lauku starp saviem kolēģiem, es gribu, lai to risina. Un man sāp sirds, ka ir kolēģi, kuri rekomendē nogaidošu taktiku šajos apstākļos, kur nu mēs esam,” raidījumam pauda Reicle.

Ārstes praksē vakcinācijas pret Covid-19 aptvere ir laba. Vecumā virs 60 gadiem ir potēti 79%, pārējās vecuma grupās – 65% ārstes pacientu. Tieši paši pacienti arī atklāj to speciālistu vārdus, kuri aicina nesteigties ar imunizāciju. Visus šos ārstus minēs iesniegumā.

Veselības inspekcijā gan atzina, ka pierādīt ārsta atrunāšanu no vakcinācijas pret Covid-19 ir teju neiespējami.