foto: ZUMAPRESS.com
Daugavpils slimnīcā palīgos dosies strādāt arī pašvaldību darbinieki un studenti
Covid-19 pacienta aprūpe.
Novadu ziņas
2021. gada 12. novembris, 22:59

Daugavpils slimnīcā palīgos dosies strādāt arī pašvaldību darbinieki un studenti

lsm.lv

Daugavpils domes Civilās aizsardzības komisijas sēdē pieņemts lēmums trūkstošo medicīnas personālu aizstāt ar studentiem un brīvprātīgajiem, bet tehniskos darbiniekus ar pašvaldību iestāžu un to kapitālsabiedrību darbaspēku, kā arī studentiem, kas vēl mācās, informē Latvijas Radio.

Šis lēmums saistīts ar satraukumu par slimnīcas darba nodrošināšanu pēc 15. novembra, kad stāsies spēkā prasība par darbinieku vakcināciju pret Covid-19. Nedēļas sākumā nevakcinēti bija 300 slimnīcas darbinieki, bet nu šis skaits strauji sarūk.

Komisijas sēdē, kurā piedalījās arī Augšdaugavas novada vadība, Daugavpils slimnīcas vadība un amatpersonas no Rīgas, visas iesaistītās puses meklēja izeju no krīzes, kas slimnīcā radusies lielā pret Covid-19 nevakcinēto darbinieku skaita dēļ.

Tie lielākoties ir tehniskie darbinieki, ko aizstās Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki, arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, kas mācās, piemēram, par elektriķiem vai virtuves darbiniekiem.

"Sāksim līdz rītdienas pusdienas laikam veidot sarakstus ar tiem pirmajiem cilvēkiem, kuri varētu arī steigties reģionālajai slimnīcai palīgā. Atkārtošu – pieejam pie vienlīdzīgas pieejas. Ies arī vadītāji, ja vajadzēs, ies priekšsēdētāji. Jā, rādīs piemēru, un arī absolūti citi darbinieki," Latvijas Radio stāstīja Daugavpils domes mērs Andrejs Elksniņš (“Saskaņa”).

Ar pirmdienu plānots aizvietot visus 89 darbiniekus, no kuriem 37 būs māsas, 19 – māsu palīgi.

Palīdzēs arī Daugavpils Universitātes Medicīnas koledžas 33 audzēkņi. „Pašlaik mums ir pieteikušies 50 studenti. Jāsaprot, ka tie ir 3., 2., 1. kursu studenti,'' pastāstīja koledžas vadītāja Līvija Jankovska.

Šādā režīmā ar papildspēkiem Daugavpils reģionā slimnīca tiks nodrošināta 2–3 nedēļas. Vienlaikus pilsētā cer, ka pret Covid-19 vakcinēsies un darbā atgriezīsies arī līdz šim nevakcinētie darbinieki.