Straujuma piedalīsies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanā
Ministru prezidente Laimdota Straujuma piedalīsies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanā.
Kultūra
2015. gada 5. jūlijs, 15:48

Straujuma piedalīsies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanā

Jauns.lv

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") trešdien, 8.jūlijā, piedalīsies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanā, liecina premjeres darba kārtība.

Atklāšanas pasākums notiks plkst.21.30 Rīgā, 11.novembra krastmalā.

Savukārt piektdien, 10.jūlijā, valdības vadītāja apmeklēs tautas deju kolektīvu lielkoncertu "Līdz varavīksnei tikt", kas plkst.17 norisinās Daugavas stadionā.

Bet svētdien, 12.jūlijā plkst.8.50 Straujuma piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, plkst.9 - dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienā, plkst.18.30. - pieņemšanā par godu svētkiem Mežaparka Lielajā estrādē, bet plkst.19 - noslēguma koncertā "Manā dziesmā tu...".

Jau vēstīts, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12.jūlijam, tajos piedalīsies 37 890 dalībnieku. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. Svētki notiks uz lielākajām Rīgas skatuvēm, kā arī pilsētvidē.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA