Kultūra
2021. gada 7. novembris, 08:15

Vissirsnīgākā vakcinācijas reklāma: Cēsu bērni dziesmā vecvecākus aicina nebaidīties no potes: tas tikai tāds čiks vien ir!

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Cēsu bērnu popgrupas “Hey” un vokālās studija “Sekunda” dalībnieki, iespējams, radījuši līdz šim vispozitīvāk uzrunājošo vakcinācijas reklāmu. Popgrupas jaunie dziedātāji jautrā dziesmiņā aicina savas vecmāmiņas un vectētiņus vakcinēties: nebaidies no potes – tas ir tikai čiks un veselība tiks!

Dziesmas “Čiks” vārdu autore Inga Cipe novada pašvaldības mājaslapā stāsta: “Ideja nāca no Cēsu pašvaldības vakcinācijas projekta vadītājas Lolitas Kokinas, paldies viņai par to! Uzreiz sekoja telefona zvans mūzikas autorei Inai Aizgalei, kura arī bija gatava sadarbībai. Sapratām, ka jāreaģē ātri, lai bērni var veiksmīgāk atgriezties skolās, pulciņos, lai arī pieaugušo dzīve atkal varētu ritēt normālu gaitu.

foto: ekrānuzņēmums no video
Cēsu bērnu mūzikas grupu "Hey" un "Sekunda" dalībnieki, iespējams, radījuši līdz šim vispozitīvāko un sirsnīgāko vakcinācijas reklāmu.

Darbu veicām attālināti, Ina Aizgale radīja piecus, sešus mūzikas variantus, no kuriem izvēlējāmies vienu, ko nosūtījām bērniem mājās mācīties. Pirmdien tikāmies pa vienam, lai iefilmētu bērnus Maija parka bērnu laukumā, bet pēc tam bērni pa vienam tika vesti studijā dziesmas iedziedāšanai. Izlīdām drusku caur adatas aci, bet tas ir tas, ko šajā situācijā varam dot sabiedrībai”.

Pašvaldības vakcinācijas projekta vadītāja Lolita Kokina izsaka pateicību visiem uzrunājošā klipa veidotājiem - autoriem, solistēm un viņu vecākiem par sirsnīgo galarezultātu. Viņa uzskata, ka dziesmas mērķis būs sasniegts, ja kaut dažus seniorus šādi izdosies uzrunāt: “Mēs ceram un ticam, ka mērķauditoriju – vai nu tieši, vai caur bērniem, mazbērniem – šis vēstījums sasniegs”.

Dziesma tapa, atsaucoties Cēsu novada pašvaldības aicinājumam izveidot motivējošu vēstījumu vecākās paaudzes uzrunāšanai. Lai veicinātu pandēmijas riskam visvairāk pakļauto iedzīvotāju daļu, seniorus, vakcinēties, tādā veidā atgriežoties ierastā dzīves ritmā, Cēsu popgrupas “Hey” un Cēsu bērnu un jaunatnes centra vokālās studijas “Sekunda” bērni iedziedāja dziesmu “Čiks” ar aicinājumu vecvecāku paaudzei nebaidīties no potes.