foto: LETA
"Gaiļezera" slimnīcā novērsta īslaicīga aizdegšanās darbinieku ģērbtuvē; cietusi sanitāre
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers".
112
2021. gada 24. oktobris, 19:13

"Gaiļezera" slimnīcā novērsta īslaicīga aizdegšanās darbinieku ģērbtuvē; cietusi sanitāre

Jauns.lv / LETA

Šodien, 24.oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" septītā stāva darbinieku garderobē īsi pēc plkst.12 izcēlās ugunsgrēks, taču pacientu un personāla evakuācija nebija nepieciešama.

Kā informēja slimnīcā, notikuma vietā ir cietusi viena sanitāre. Viņai konstatēta viegla saindēšanās ar dūmiem. Darbiniecei nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība. Šobrīd viņa jūtas labi, bet viņas veselības stāvoklis vēl tiks novērots 12 stundas, un tikai pēc tam viņa tiks nogādāta mājās.

"Iedarbojās ugunsgrēka atklāšanas sistēma. Personāls nekavējoties izsauca ugunsdzēsējus. Vienlaikus, operatīvi identificējot ugunsgrēka vietu, personālam izdevās to nodzēst pašu spēkiem. Kopējā degšanas platība bija līdz 1 m². Neskatoties uz tūlītēju ugunsgrēka savaldīšanu, tuvējās telpās saglabājās spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsējiem operatīvi ierodoties notikuma vietā, tika papildus uzliets ūdens no ugunsdzēsības krāniem un veiktas nepieciešamās darbības dūmu novadīšanai," teikts slimnīcas mājaslapā.

Apsekojot telpas, ugunsdzēsēju glābšanas štāba vadītājs pieņēma lēmumu, ka evakuācija nav nepieciešama. Pabeidzot telpu vēdināšanu, visu saistīto ugunsdrošības sistēmu darbība tika atjaunota.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Tehniskais direktors Pjotrs Harlamovs skaidroja, ka tiks skaidroti notikušā apstākļi un tiks veikta dienesta izmeklēšana. Mērķis ir panākt, lai šādas situācijas vai notikumi nebūtu iespējami.

"Konstatējām, ka nostrādāja brīdinājuma sistēma un arī personāls rīkojās operatīvi un saskaņā ar ugunsgrēka novēršanas algoritmu. Vēlos izteikt pateicību slimnīcas personālam un Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem," teica Harlamovs.