Darbu uzsāk vakcinācijas mikroautobuss

No šodienas, 22. oktobra darbu sāka "Veselības centru apvienības" (VCA) mobilais vakcinācijas pret Covid-19 punkts.

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 22. oktobris, 18:45

FOTO: darbu uzsācis košais vakcinācijas mikroautobuss

Jauns.lv

“Veselības centru apvienības” (VCA) mobilajā vakcinācijas punktā – mikroautobusā pirmajā izbraukuma dienā vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši Eiropā vadošā zivrūpniecības uzņēmuma „Karavela” darbinieki Rīgā.

Baltijā pirmais šāda veida mobilais vakcinācijas punkts tuvākajā laikā galvenokārt palīdzēs mazināt pandēmijas izplatību valstī, bet nākotnē sniegs arī cita veida vakcinācijas un mediķu konsultāciju plašāku pieejamību visā Latvijā.

“Saprotot, cik šodien svarīgi sniegt vēl plašākas iespējas iedzīvotājiem saņemt vakcīnu pret Covid-19, darām visu iespējamo, lai process kļūtu mobilāks, vakcinācija maksimāli pieejama. Esam gandarīti, ka papildu ieguldot uzņēmuma līdzekļus, salīdzinoši īsā laikā izdevies atbilstoši aprīkot modernu VCA vakcinācijas mikroautobusu un tajā varēs strādāt mūsu pieredzējušās mediķu brigādes. Paldies ikvienam no mūsu mediķiem, kuri profesionāli dara savu darbu un  mobilajā vienībā gatavi vakcinēt iedzīvotājus visā Latvijā! Šis ir vēl viens solis mūsu kopīgā mērķa sasniegšanā – panākt straujāku iedzīvotāju vakcināciju, iespējami drīzāk mazinot pandēmijas radīto slogu valstī,” pauž VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.     

VCA mobilā vakcinācijas punkta komplektācija izbraukumam tika pabeigta pie VCA poliklīnikas Dzelzceļš, Rīgā,  un VCA medicīnas personāls devās vakcinēt Eiropā vadošā zivrūpniecības uzņēmuma „Karavela” darbiniekus. Šādi VCA vakcinācijas mikroautobuss pirmos reisus uzsāka pie darba kolektīviem uzņēmumos, valsts un pašvaldības iestādēs, kur nav piemērotu telpu vakcinācijai, bet daļa darbinieku vēl nav vakcinējušies.

“Ļoti daudz skaidrojam kolēģiem, cik nopietns ir Covid-19. Saslimšanas piemēri kolektīvā vislabāk pārliecina par vakcinācijas nepieciešamību! Mums ir kolēģi, kuri darīja fizisku darbu, bet tagad nevar uzkāpt līdz otrajam stāvam... Sākotnēji bija gatavi vakcinēties tikai 20% darbinieku, bet tagad uzņēmumā vakcinēti ir jau 90%. Ja valstī vēlamies sasniegt, lai cilvēki būtu maksimāli vakcinēti, tad jānodrošina attiecīgs serviss. Mēs aicinājām, lai uz uzņēmumā atbraukušo mobilo vakcinācijas punktu nāk ne tikai darbinieki, bet arī viņu tuvinieki,” saka SIA “Karavela” valdes loceklis Andris Bite. 

Mobilā punkta izveidošana vakcinācijas vajadzībām ir ieguldījums ilgtermiņā; turpmāk to varēs izmantot arī sezonālajai ērču encefalīta, gripas vakcinācijas nodrošināšanai, kā arī izbraukuma konsultācijām un diagnostisko mērījumu pakalpojumiem darba kolektīvos un iedzīvotājiem visā Latvijā.

Pieteikties mobilās vakcinācijas pakalpojumiem var: epoliklinika@vca.lv