Starptautiskā pasaules labāko iluzionistu festivāla WIZARD TROPHY dalībnieki
Novadu ziņas
2015. gada 10. jūlijā, 06:42

Starptautiskā pasaules labāko iluzionistu festivāla WIZARD TROPHY dalībnieki

Jauns.lv

No 2015. gada 31. jūlija līdz 2. augustam Jūrmalā notiks starptautiskais pasaules izcilāko iluzionistu festivāls WIZARD TROPHY jeb MAĢIJA KUBĀ, vienuviet pulcējot 20 maģijas, iluzionisma un burvju triku lielmeistarus no 20 pasaules valstīm. Šis būs unikāls projekts Eiropas mērogā, jo līdz šim ik daudz augstākās klases mākslinieku nav kāpuši uz vienas skatuves.

Starptautiskā pasaules labāko iluzionistu festivāl...
Uri Gellers (ASV)

Uri Gellers – iluzionists, mentālists un mistifikators, kas kļuvis visā pasaulē pazīstams pateicoties priekšnesumam, kura laikā apturēja Londonas Bigbena mehānisko pulksteni. Šobrīd viņš ir viens no mediju visbiežāk pieminētajiem iluzionistiem pasaulē.

Kevins Džeims ir franču izcelsmes amerikānis, kas ar neskaitāmiem, nepārspējami meistarīgiem burvju priekšnesumiem kļuvis atpazīstams visā pasaulē. Viens no viņa priekšnesumiem  ir „Lidojošā Roze”, kuru demonstrēja Deivids Koperfilds. Viņa slaveno priekšnesumu skaitā ir šovi Parīzes kabarejā «Crazy Horse», Monako Princim paredzētais priekšnesums, Džefa Spleša šova atklāšana tādās Lasvegasa viesnīcās kā «Riveria», «Caesar's Palace», «Tropicana» un  «Bally's».

Čārlijs Frejs, izmantojot senas Amerikas ilūziju mākslas tradīcijas, ir sintezējis virtuozas iemaņas, kas sevī apvieno gan klasiskos priekšnesumus, gan arī kaut ko patiesi unikālu un vēl nebijušu, tā vienlaikus pārsteidzot un izklaidējot ikvienu skatītāju. Zināmākie meistara darbi ietver Laizas Minelli uzrašanos starptautiskā televīzijas projekta „Pasaules labākie šovi” ietvaros un piedalīšanos Toma Henksa filmā „Tas, ko tu dari”.

Brāļi Safronovi: maģijas pasaulei brāļi pievērsās pirms daudziem gadiem, iedvesmojoties no amerikāņu iluzionista Deivida Koperfilda un leģendārā Harija Hudini. Viņu pirmais priekšnesums „Iziešana cauri cilvēkam” bija īsts izaicinājums pat pieredzējušākiem iluzionistiem, tomēr viņi spēja panākt tādu pašu efektu, kādu vienā no saviem priekšnesumiem sasniedza Deivids Koperfilds.

Soss un Viktorija: pasaulē labākie transformācijas ilūzijas meistari. Soss un Viktorija pārģērbšanās mākslu ir pacēluši principiāli jaunā līmenī. Viņu neticamie priekšnesumi ir ļāvuši viņiem Losandželosā notiekošajā festivālā World Magic Awards izcīnīt tādu balvu kā „Labākais kabarē duets”, iegūt zelta medaļu pirmajā starptautiskajā maģijas konkursā „Lielā Mūra kauss – Čempionu čempioni” Pekinā un balvu „Zelta orākuls 2015” Spānijā. Ginesa rekordu grāmatā duets četras reizes ir apliecinājis savu ātrās pārģērbšanās ilūzijas meistaru titulu. Dueta piesātinātais pasākumu saraksts ļauj viņu neticamos priekšnesumus skatīt uz visprestižākajām skatuvēm teju vai visās pasaules galvaspilsētās.

Domeniko Dante (Šveice)

Burvis un kopš 1989. gada „Itālijas magu kluba” (Club Magico Italiano) prezidents. Pastāvīgais neskaitāmu konvenciju konsultants, piedalījies „Starptautiskā Maģijas semināra” (World Magic Seminar) un Starptautiskās Iluzionistu asociācijas (FISM) konvencijas sagatavošanā Pekinā. Britu organizācijas „Maģijas iekšējais loks” (Inner Magic Circle) loceklis, „Zelta zvaigznes” kavalieris un "Maģijas pils” (Magic Castle) mūža loceklis. Viņš ir dažādu žūrijas kolēģiju loceklis, tostarp kopš 1991. gada piedalās Starptautiskās Iluzionistu asociācijas (FISM) žūrijā. Organizējis vairāk nekā 65 starptautiskās konvencijas. Konsultē iluzionistus no Ķīnas, Krievijas un Eiropas. FISM valdes loceklis kopš 2000. gada, bet kopš 2012. gada ir tās prezidents. Viņa galvenā ambīcija ir „ilūzijas mākslas popularizēšana”.

Samurajs Haijaši ir pasaulē slavenākais samurajs un estrādes mākslinieks, kura kontā ir vairāk par 30 televīzijas izrādēm 11 valstīs, kā arī 35 miljoni skatījumu YouTube kanālā. Haijaši demonstrēs neticami precīzu rīkošanos ar samuraju zobenu un ļaus īstajā mirklī sajust briesmas. Manipulācijas pasaules čempions Haijaši ir Magu Konvencijas čempions Blekpulā un 2009. gada „Manipulācijas” nominācijas čempions FISM versijā.

Iluzionists ir ieguvis Kouvolā notiekošā Somijas čempionāta laureāts. Viņš uzvarējis 23. „La Colombe D'Or” festivālā, 2013. gadā festivālā Maskavā uzvarējis kategorijā „Vispārējā maģija”, izcīnījis pirmo vietu Latvijas sacīkstēs 2009. gadā kategorijā „Sabiedrības viedoklis” un neskaitāmos citos pasākumos.

Viņa priekšnesumi ir burleska stila izrādes, kas balansē uz pieļaujamā robežas. Tie sniedzas pāri klasisko maģijas priekšnesumu robežām. Mīksto un pukaino balto trusīšu un mīlas balodīšu cienītāji gūs tādu pašu baudu, kādu gūs tie, kam patīk izrādes, kurās tiek izmantots motorzāģis.

Savu pirmo maģijas izrādi Džuliuss Fraks sarīkoja tad, kad bija tikai septiņus gadus vecs, un kopš tā laika mākslinieks sekmīgi uzstājas uz pasaules labākajām skatuvēm. Viņš sniedzis savus priekšnesumus prezidentiem un prinčiem Lasvegasā, Honkongā, Parīzē, Romā, Londonā, Berlīnē, Pekinā, Marakešā un neskaitāmās citās pilsētās. Kopskaitā viņš pārsteidzis skatītājus vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Džuliusa neticamie priekšnesumi ļāvuši viņam izcīnīt neskaitāmas prestižas balvas, tostarp viņš ir kļuvis par Lielo Ilūziju pasaules čempionu, Gada magu un Monte Carlo Magic Stars festivālā tika atzīts par vienu no labākajiem magiem aizvadīto 25 gadu laikā.

Marsela Kalisvaarta un Akilas Jaunākā dibinātā Magus Utopia ir inovatīvs uzņēmums, kas veido un visā pasaulē demonstrē oriģinālas maģijas izrādes. Viņu priekšnesumi ir unikāls neticamu stāstu, iespaidīgu izrāžu un maģijas apvienojums.

Ārons Krou (dzimis 1969. gada 16. martā) ir mentalists, mags un paukotājs no Beļģijas. Parasti savas uzstāšanās laikā viņš klusē, tādēļ ieguvis pavārdu "Klusējošais mentalists”. Ārons Krou ieguvis pirmo vietu festivāla World Championships of Magic laikā. Uzstājies neskaitamās televīzijas izrādēs visā pasaulē, kuru laikā demonstrēja prasmi rīkoties ar aukstajiem ieročiem ar aizsietām acīm.

Tonijs Hasīnī ir Pasaules Magu organizācijas vadītājs, mūzikas video, programmu un izrāžu režisors, PR scenāriju autors, daudzu mākslinieku skolotājs, tostarp mācījis mūsdienās vispopulārāko iluzionistu Deividu Koperfildu. 1968. gadā Tonijs Hasīnī nodibināja „Starptautisko Iluzionistu biedrību”. Šobrīd tā ir lielākā magu biedrība, kurā darbojas vairāk nekā 37 tūkstoši biedru, kas ir Ginesa Rekordu grāmatā oficiāli iereģistrēts pasaules rekords. 1969. gadā Tonijs Hasīnī nodibināja prestižo „Merlina” (Merlin Award) prēmiju, kas kļuva par maģijas pasaules „Oskaru”.

Valters Rolfo ir diplomēts inženieris, Turīnas Politehniskās Universitātes absolvents. Viņam piemīt spilgts talants un lieliska pārtapšanas spēja. Viņš ir izveidojis jaunu un oriģinālu maģijas demonstrēšanas veidu, izmantojot modernu, spilgti izteiktu un skatāmu pieeju, kura paredz tiešu saikni ar skatītājiem. Lieliskā priekšnesumā vienā veselumā saplūst iluzionisms, teatrāla iedvesma, mūzika, pārsteidzošas un bezgalīgas tehnoloģiju inovācijas. Mags spēlē meistarīgi iekļauj jaunākos zinātnes sasniegumus, teiksmaini pārvēršot izrādi par psihoanalīzes pētījumu. Izcilais iluzionists ir triju pasaules rekordu īpašnieks: viņš ir izņēmis no cepures 300 trušus, tikai ar gribasspēku ir sašķaidījis 66 glāzes un sarīkojis vērienīgāko maģijas izrādi pasaulē.

Lieliskā burve no Baltkrievijas iekaros jūsu sirdis! Mūzikas ritmā viņas tērps – cimdi, zeķes, augstpapēžu kurpes – mainās galvu reibinošā ātrumā! Kristīne Meļņika ir ieguvusi pirmo vietu kategorijā „Skatuves maģija” Maskavas Starptautiskajā iluzionistu festivālā 2010. gadā Krievijā, viņai pieder Baltijas Maģijas un brīnumu festivālā Latvijā 2010. gadā iegūtā statuete „Neticamā Ambera 2010” par "Visskaistāko priekšnesumu”. 2011. gadā Permā, Krievijā notikušajā Baltās Maģijas konvencijā viņa ieguva trešo vietu un Scenzhen Happy Valley izklaides parkā notikušajā festivālā saņēma īpašo balvu „Viesmāksliniekam”, kā arī citas balvas.

Iluzionists no tālās Dienvidkorejas, lielu ilūziju un manipulāciju speciālists, kurš pievērsās maģijai vēl 16 gadu vecumā.

Neraugoties uz to, ka ilūzijas mākslas pamatus viņš ir iemācījies no sava vecākā brāļa, laika gaitā Tigrans ir izveidojis savu unikālo stilu un kļuvis par tiešu Sosa pretmetu. Viņa priekšnesumos ir vairāk romantisma, nekā brāļa izrādēs, turklāt viņš izmanto pantomīmas elementus, kas, līdz ar mākslinieka personisko šarmu un iedzimto eleganci, padara viņa priekšnesumus skatītājiem negaidītus un interesantus. Šobrīd televīzijas izrāžu zvaigzne Tigrans ir pastāvīgais neskaitāmu festivālu dalībnieks un starptautisko balvu ieguvējs. Piemēram, viņš ir piedalījies maģijas izrādes "Iluzionists" finālā Itālijā, kļuvis par Vācijas čempionu kategorijā „Maģiskā manipulācija”, izcīnījis „Merlina” prēmiju kā „Pasaulē jaunākais iluzionists”.

Junke ir viens no izcilākajiem mūsu laikmeta iluzionistiem. Viņa priekšnesumi ir brīnumu, skaistuma un riska piesātināti. Viņa ilūzijas ir hipotētiskas un grandiozas. Līdztekus tam Junke ir mags novators, ilūziju veidotājs un maģijas mehānismu izstrādātājs. Viņš jau ir paguvis uzstāties visos piecos kontinentos un piedalījies neskaitāmos televīzijas raidījumos visā pasaulē. Kad redzat Junki uz skatuves, jūs saprotat, ka viņa profesionalitāte jau sen sniedzas ārpus visām prestižajām balvām, kuras viņš neskaitāmas reizes ir saņēmis savas karjeras laikā. Viņa meistarība ir nepārspēta, viņa maģija atšķiras, viņa filozofija un pieeja ilūzijas mākslai ir absolūti unikāla!

Vitālijs un Jeļena Gorbačevski «Dubultā fantāzija» (Ukraina)

Vitālijs un Jeļena kopš 1993. gada darbojas kā profesionāli triku mākslinieki. Viņi ir izcīnījuši Montekarlo konkursa „Magic Stars” lielo balvu, piedalījušies „World Magic Awards 2009” konkursā Losandželosā, ieguvuši Kijevas Estrādes un cirka mākslas municipālās akadēmijas prezidenta lielo balvu. Mākslinieki ir paguvuši uzstāties 24 valstīs, piedaloties dažādās izrādēs un noslēguma koncertos. Duets „Dubultā fantāzija” ir piedalījies virknē televīzijas izrāžu tādās valstīs kā Francija, Šveice, Lielbritānija, Ķīna un ASV.


Regīna Zommere/Publicitātes foto