Krāšņi izskan deju lieluzvedums "Līdz varavīksnei tikt". FOTO
Koncerta vienojošais elements bija vēlēšanās tikt augstāk, sasniegt neaizsniedzamo. Stāsta attīstība sekoja meitenei ceļā uz šo mērķi. Koncertprogrammā bija 28 dejas.
Kultūra
2015. gada 11. jūlijs, 00:00

Krāšņi izskan deju lieluzvedums "Līdz varavīksnei tikt". FOTO

Jauns.lv

Piektdien plkst.12 un 17 ''Daugavas'' stadionā notika deju lieluzveduma "Līdz varavīksnei tikt" izrādes, kurā kopā dejoja 16 939 bērni un jaunieši. Horeogrāfiskajās ainās viņiem pievienojās vēl 1400 dejotāju.

Deju lielkoncertu īpašu padarīja arī scenogrāfija, kuru veidojis Reinis Suhanovs. "Tā kā bērni būs sabraukuši ar autobusiem, arī mums ''Daugavas'' stadionā būs sabraukuši autobusi," pirms koncerta atklāja deju lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Indra Ozoliņa. Šogad dejotāji stadionā arī dziedāja - bērnu un jauniešu izpildījumā izskanēja Latvijas himna - Baumaņu Kārļa "Dievs, svētī Latviju". Jaunums deju lielkoncertā bija horeogrāfiskās ainas, kuras no pārējā koncerta atšķīrās ar tērpiem un mūziku, kuru koncertam rakstījis mūziķis Renārs Kaupers. Ainu horeogrāfiju veidojis Agris Daņiļevičs.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji bija Daņiļevičs, Ozoliņa un Inga Pulmane. Lielkoncerta muzikālais vadītājs bija Juris Vaivods, bet režisore - Inga Cipe.

Visu dienu notika ielu koncerti dažādās Rīgas vietās. Bērnu balsis skanēja kultūras pilī "Ziemeļblāzma", Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kā arī "Lido atpūtas centrā". Savukārt Vērmanes dārzā turpinājās pasākums "Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā".

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieki.

Kasjauns.lv, LETA / Foto: Ieva Lūka/ LETA