foto: LETA
"Rimi" piedāvās iespēju atteikties no drukātiem čekiem
Klients ar iepirkumu grozu veikalā "Rimi".
Sabiedrība
2021. gada 14. oktobris, 13:38

"Rimi" piedāvās iespēju atteikties no drukātiem čekiem

Jauns.lv

No 14. oktobra "Rimi" veikalos būs iespējams atteikties no čeku drukāšanas pašapkalpošanās kasēs, kā arī preces varēs skenēt ar savu mobilo tālruni, portālam Jauns.lv pavēstīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Kā informē lielveikalu tīkla pārstāvis, elektronisko čeku sistēma šovasar tika sekmīgi ieviesta "Rimi" veikalos Igaunijā. Latvijā elektroniskie čeki sākotnēji būs pieejami tikai pašapkalpošanās kasēs, ka arī izmantojot pašapkalpošanās skeneri, jo pašlaik vēl turpinās sistēmas saskaņošana ar atbildīgajiem dienestiem, lai šo risinājumu varētu izmantot arī parastajās kasēs.

Pircējiem, kuri turpmāk vēlas pirkumu čekus saņemt elektroniski, ir jāpiesakās šai iespējai savā "Mans Rimi" profilā interneta vietnē vai mobilās lietotnes sadaļā "Bilance". Visi elektroniskie pirkumu čeki automātiski tiks saglabāti pircēja Rimi lietotnes kontā, kā arī atsevišķi iespējams pieteikt čeku saņemšanu arī savā e-pastā.

Šleiers norāda uz jaunieviesuma praktiskajiem ieguvumiem – pircējam nav jārūpējas par čeku uzglabāšanu preču garantijas jautājumu risināšanai, un tiek izslēgts risks, ka čeks var nozust vai izbalēt.

Savukārt Skenē ar telefonu risinājums pievieno būtisku funkcionalitāti "Rimi" mobilajai lietotnei, un turpmāk pirkumus varēs skenēt ar savu mobilo tālruni – gluži tāpat, kā lietojot pašapkalpošanās skeneri. Sākotnēji šī iespēja būs pieejama astoņos "Rimi" veikalos Rīgā un Pierīgā, kuros jau ir ieviesti pašapkalpošanās skeneri.

foto: Publicitātes

Lai lietotu mobilās skenēšanas iespēju, lietotnē "Mans Rimi" jāatver jaunā sadaļa "Skenē ar telefonu" un jāizmanto mobilais telefons gluži tāpat kā pašapkalpošanās skeneris – skenējot preces, lai pievienotu tās savam pirkumu grozam. Tāpat arī lietotnē var ērti atteikties no kādas preces un dzēst to no pirkumu groza vai arī mainīt tās daudzumu. Apmaksu par pirkumiem var veikt pašapkalpošanās skeneru kases zonā, kur pirkuma pabeigšanai jāskenē QR kods kases ekrānā vai jāautorizējas ar NFC funkciju.

“Elektroniskie čeki ir būtisks solis pretī efektīvākam un zaļākam iepirkšanās procesam. Visās kasēs elektroniskos čekus plānojam ieviest nākamā gada sākumā. Čeks ir salīdzinoši sīka ierastā iepirkšanās procesa sastāvdaļa, tomēr tas nozīmē būtisku planētas resursu patēriņu. Jau šobrīd esam aplēsuši, ka, visiem "Rimi" pircējiem Latvijā atsakoties no drukātajiem čekiem, gada laikā tiktu ietaupīta 31 tonna jeb viens kravas auto papīra un no nociršanas izglābts vairāk nekā pustūkstotis koku. Tādējādi ikviens no mums ar atbildīgu izvēli var sniegt ieguldījumu, lai mazinātu savu darbību nospiedumu uz vidi,” stāsta "Rimi" digitālās attīstības direktore Liene Perija.

Tēmas