foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv
Jautājums ministrei par klīstošajām baumām: vai pēc skolēnu rudens brīvlaika skolas paliks strādāt attālināti?
Joprojām ministrijas uzstādījums ir, ka skolas ir pēdējās, ko slēdz, un pirmās, ko ver vaļā.
Sabiedrība
2021. gada 5. oktobris, 13:27

Jautājums ministrei par klīstošajām baumām: vai pēc skolēnu rudens brīvlaika skolas paliks strādāt attālināti?

Inga Akmentiņa-Smildziņa

Mammamuntetiem.lv

Tikai nesaki nevienam, bet no drošiem avotiem uzzināju, ka pēc skolēnu rudens brīvlaika skolas tā arī vairs neatvērs – šādi un līdzīgi teksti pēdējo nedēļu laikā dzirdēti vairākkārt. Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" lūdza ministri komentēt šos apkārt klīstošos ziņojumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aicināta komentēt vecāku organizācijā "Mammamuntetiem.lv" pienākušās baumas, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) tās noraidīja. 

Viņa uzsvēra, ka joprojām ministrijas uzstādījums ir, ka skolas ir pēdējās, ko slēdz, un pirmās, ko ver vaļā. Taču politiķe apstiprināja, ka, redzot, cik strauji pieaug saslimstība ar Covid-19, var nākties pieņemt arī izlēmīgus soļus, saprotot, ka veselības aprūpes sistēma Latvijā ir katastrofas priekšā. 

Vienlaikus ministre akcentēja, ka jauniešu vidū ir salīdzinoši laba ir vakcinācijas aptvere, un gadījumu skaits, kad klases pāriet attālināti mācīties, nav tik liels, lai apgalvotu, ka tas ir būtisks infekcijas avots.

LTV raidījumam "Rīta panorāma" ministre šorīt, komentējot šo pašu jautājumu, izteicās šādi: "Protams, tiek izskatīti dažādi scenāriji, bet, ja mēs vēlamies pagarināt gaidāmo skolēnu brīvlaiku, tad uz šo jautājumu ir jāskatās kompleksi, proti, tad visiem jāstrādā no mājām un nevaram iet uz pasākumiem, jo pretējā gadījumā šāds instruments saslimšanas ierobežošanai nestrādās."