Sabiedrība
2021. gada 30. septembris, 11:11

FOTO: studenti pie Saeimas protestē pret vakcinēšanos klātienes studiju vajadzībām

Jauns.lv

“Klusais pikets” demonstrēs, ka pandēmijas laikā IZM nepievērš pietiekošu uzmanību iespējām sniegt kvalitatīvo augstāko izglītību visās mācību programmās, kas paredz studijas klātienē, savā vēstulē medijiem iepriekš apgalvoja protestējošie Rīgas Stradiņa universitātes studenti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Studentiem neļauj studēt brīvi un uzspiež pieņemt lēmumu vakcinēties, jo daudzas mācību programmas neparedz iespēju mācīties attālināti,” pausts vēstulē.

Studentu "klusais pikets" pret vakcinēšanos klātienes studiju vajadzībām

“Klusais pikets” demonstrē, ka pandēmijas laikā IZM nepievērš pietiekošu uzmanību iespējām sniegt kvalitatīvo augstāko izglītību visās mācību programmās, kas paredz ...

gallery icon
116

Protests sācis plkst. 11.00 un ilgšot līdz 12.00. Kā novēroja portāls Jauns.lv, protestam pulcējušies daži desmiti cilvēku. Vairāki aizlīmējuši sev mutes un tērpušies zilas krāsas apģērbā ar uzrakstu "#Ļaujiet studēt bez diskriminācijas".

RSU studenti pieprasa atļaut nevalkāt sejas maskas

Medijiem izsūtītajā materiālā arī teikts, ka pasākuma pieteikums tika oficiāli pieņemts Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā, lai izvirzītu sekojošas prasības:

Jauniešiem jāatgriežas augstākās izglītības iestādēs nekavējoties, ja ir veseli (nav saslimšanas simptomu);

ļaut jauniešiem, kuri ir veseli, pašiem izlemt par sejas maskas lietošanas nepieciešamību;

atcelt nepieciešamību veikt SARS COVID-19 testus katru otro dienu, tā vietā izmantojot rakstisku pašas personas apliecinājumu par viņa veselības stāvokli, lai students varētu veikt mācības klātienē. Tādā veidā atceļot diskriminējošu COVID sertifikāta uzrādīšanu nevakcinētiem un nepārslimojušiem ar COVID-19 studentiem, jo:

- vidējā COVID-19 antigēnu testa cena ir 30 eiro, un tas jāveic vairākas reizes mēneša laikā, kura izmaksas vairākums studentu finansiālu apstākļu dēļ nespēj nosegt;

- apgrūtina psiholoģisko studenta stāvokli, novedot tos līdz izmisumam vai depresijai līdzīgiem stāvokļiem;

- liedz iespēju apmeklēt bibliotēkas, laboratorijas un citas publiskas iestādes mācību satura iegūšanai.

Lai ievērotu ar Covid-19 pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus – vienkopus “Klusajā piketā” pieteikto dalībnieku skaits būs līdz 50 cilvēku, ievērojot drošu 2 metru distanci starp piketa dalībniekiem.

Apvienošanās kustība “Ļaujiet studēt bez diskriminācijas” aizstāvot nevakcinēto augstskolas studentu un pasniedzēju tiesības mācīties un būt apmācītam bez jebkādas šķirošanas, piebilsts vēstulē medijiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās