foto: Aculiecinieka foto
FOTO: "Janssen" vakcīnas vilinājums licis daudziem brīvdienas pavadīt, stāvot garā rindā
Rinda pēc potes Sedas kultūras namā
Sabiedrība
2021. gada 27. septembris, 13:59

FOTO: "Janssen" vakcīnas vilinājums licis daudziem brīvdienas pavadīt, stāvot garā rindā

Jauns.lv

Lai varētu tikt pie ērtās vienas devas “Janssen” vakcīnas pret Covid-19, ļaudis aizvadītajās brīvdienās bija gatavi potēšanas vietā ierasties pat sešas stundas agrāk, un dažs mērojis teju 140 kilometru, noskaidrojis portāls Jauns.lv.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sākotnēji apkopotie dati, no ceturtdienas līdz svētdienas vakaram pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijā sapotēti 1454 cilvēki, tomēr šis skaitlis, visticamāk, ir lielāks, jo nav pieskaitīti tie, kuri potējušies tirdzniecības centros.

Aizvadītajā nedēļas nogalē vakcinācijas process bija īpašs ar to, ka daudzviet tika nodrošināta daudzu ilgi gaidītā potēšana ar "Johnson&Johnson" Covid-19 vakcīnu "Janssen", kurai nepieciešama tikai viena deva.

Situācija pie vakcinācijas punktiem liecināja, ka pieprasījums pēc "Janssen" vakcīnas nudien ir liels.

Ierodas pat sešas stundas agrāk

Pie izbraukuma vakcinācijas punkta Valmieras novada Sedā piektdien jau no deviņiem rītā ieradās pirmie vakcinēties gribētāji, neraugoties uz to, ka vakcinācijas sākuma laiks bija izsludināts pulksten 15.00.

Cilvēki Sedā gaida rindā pēc "Janssen" vakcīnas

Lai varētu tikt pie ērtās vienas devas “Janssen” vakcīnas pret Covid-19, ļaudis bija gatavi potēšanas vietā ierasties pat sešas stundas ...

gallery icon
10

Kā novēroja Jauns.lv, cilvēki bija sabraukuši, līdzi ņemot pat tūristu saliekamos krēslus, lai stundām ilgā gaidīšana nebūtu jāpavada, stāvot kājās. Automašīnas bija novietotas uz visām ieliņām Sedas kultūras nama apkaimē, un ikdienā klusā un cilvēku patukšā pilsētiņa izskatījās neierasti dzīvelīga.

Aptaujātie ļaudis neslēpa, ka sabraukuši no dažādām tuvākām un tālākām vietām – no Valmieras, Strenčiem, Limbažiem, Smiltenes, Rīgas, jo potēties pret Covid-19 vēlas tieši ar “Janssen” vakcīnu, ko nav nepieciešams potēt atkārtoti.

Izbraukuma vakcinācija Sedā tika organizēta jau otro nedēļu pēc kārtas, un iepriekšējā reizē rindā sastājās 100 cilvēku, no kuriem pārdesmit pat nācās doties mājās bešā, jo aptrūkās vakcīnu. Šoreiz pieprasījums bija vēl lielāks, un, ja sākotnēji rindā bija saskaitāmi jau ap 120 dažāda gadagājuma un tautības iedzīvotāji, tad stundu pēc Sedas kultūras nama durvju vēršanas, ļaužu pulks bija vēl pieaudzis.

Jauns.lv noskaidroja, ka nepilnu piecu stundu laikā vakcinēti 180 cilvēki, un dažas vakcīnas palikušas pāri.

Rindas arī citviet Latvijā

Informācija sociālajos tīklos liecina, ka rindas nedēļas nogalē bija novērojamas arī pie vakcinācijas punktiem citviet Latvijā.

Piemēram, portāls "liepajniekiem.lv" noskaidrojis, ka vēl pirms vakcinācijas punkta atvēršanas Liepājā sestdien rindā pēc potes gaidīja jau ap 200 cilvēku.

Rindas bija novērojamas arī tirdzniecības centros izvietotajos vakcinācijas punktos.

Kā ziņots, pagājušajā otrdienā Latvija saņēma 19 200 "Johnson&Johnson" meitasuzņēmuma ražotās vakcīnas pret Covid-19 devu, un, saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju, nākamā piegāde tiek plānota šajā otrdienā, kad gaidāmas vēl 19 200 devas.