Politika
2021. gada 23. septembris, 09:19

Pabriks par to, ko Latvijai nozīmē Baltkrievijas integrācija Krievijas sastāvā un video ar māmiņu no "Nameja" mācībām

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas integrācija Krievijas sastāvā samazina Latvijas spējas ātri reaģēt uz potenciālo apdraudējumu, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atzina aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis pauda, ka Baltkrievijas un Krievijas arvien ciešāka integrācija ir ļoti nopietna problēma, ar ko Latvija rēķinājusies jau ilgstoši un par ko brīdinājusi savus sabiedrotos.

"Baltkrievija beidz eksistēt kā neatkarīga valsts, militārajā jomā vispirms. Mums tas nozīmē, ka mūsu spējas reaģēt uz potenciālo apdraudējumu būs daudz mazākas, jo visa teritorija būs integrēta zem vienas komandstruktūras," sacīja ministrs.

Pabriks uzsvēra, ka minētais apstāklis skar ne vien Krievijai un Baltkrievijai tuvās Eiropas Savienības un NATO valstis, bet arī Ukrainu, jo pēc Baltkrievijas integrācijas Krievijā tā būs aptverta no trīs pusēm, parādoties daudz plašākām robežām ar potenciālo vai esošo pretinieku.

Aizsardzības ministrs akcentēja, ka resoram ir jābūt gatavam dažādiem izaicinājumiem, un militārās mācības ir viens no sagatavošanās elementiem. Pabriks mudināja pierast mācībām, jo tās jau arī līdz šim tikušas izvērstas dažādās vietās un pilsētās.

foto: Ekrānuzņēmums
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks norāda, ka Latvijas spējas reaģēt uz potenciālo apdraudējumu būs daudz mazākas.

"Armijai nav jāaizstāv poligoni, tai ir jāprot aizstāvēt pilsētas un cilvēkus. Mācāmies pareizi noreaģēt uz hibrīddraudiem, ja, piemēram, pilsētvidē integrējas "zaļie cilvēciņi"," stāstīja politiķis.

Pabriks pastāstīja, ka uz sarunu ar zemessardzes komandieri tika uzaicināta sieviete, video ar kuras bērna nobīšanos mācību laikā Rīgā parādījās internetā. Pabriks secinājis, ka sieviete ir Latvijas patriote, kuras nokļūšanu minētajā situācijā izmanto kāds svešs cilvēks.

Rīgā norit mācības "Namejs 2021"

No 6. septembra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību “Namejs 2021” laikā Rīgā un citās pašvaldībās darbojas militārpersonas. Sestdienas rītā Jauns.lv ...

gallery icon
26

Tāpēc ministrs aicina sociālo tīklu platformās nedalīties ar šo video. Pabriks pastāstīja, ka ministrija grib palīdzēt sievietei iespējami ātri "pazust no soctīkliem", ar to saprotot video dzēšanu.

Kā ziņots, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nepieciešamības gadījumā ir gatavi sniegt palīdzību bērnam, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē tika pamatīgi nobiedēts mācību šaušanā, kas Rīgas centrā notika mācību "Namejs 2021" laikā.

Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis ticies ar sievieti, kura redzama video no NBS militāro mācību "Namejs 2021" aktīvās fāzes Rīgā, kas informatīvajā telpā izraisījis plašu rezonansi un diskusijas ne tikai Latvijas, bet arī Krievijas plašsaziņas līdzekļos, informēja NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās