"Lielajā dzintarā" ar krāšņu koncertprogrammu Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj 141. koncertsezonu

Sestdien, 18. septembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar krāšņu koncertprogrammu sava galvenā diriģenta – maestro Gintara Rinkeviča vadībā Liepājas Simfoniskais ...

gallery icon
38
Kultūra
2021. gada 19. septembris, 12:00

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar krāšņu koncertprogrammu Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj jauno koncertsezonu. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 18. septembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar krāšņu koncertprogrammu sava galvenā diriģenta – maestro Gintara Rinkeviča vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atklāja jauno, nu jau 141. koncertsezonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncerta īpašā viešņa bija izcilā latviešu vijolniece Paula Šūmane.

Publika baudīja solistisku virtuozitāti Paulas Šūmanes sniegumā vienā no izcilākajiem somu vēlīnā romantisma komponista Žana Sibēliusa skaņdarbiem – Reminora vijolkoncertā.

Gintara Rinkeviča lasījumā skanēja arī visu laiku nozīmīgākā krievu komponista Pētera Čaikovska reti atskaņotā simfonija "Manfrēds", ko iedvesmojušas Bairona poēmas un sniegotu Alpu ainavas.

Jaunajā sezonā Liepājas Simfoniskais orķestris piedāvās daudz un dažādas programmas ar akcentu uz spožākajiem pašmāju solistiem ar starptautisku vārdu.

Jau 1. oktobrī Liepājā un 2. oktobrī Tukumā gaidāma skaista koncertprogramma ar spožo klaviervirtuozu Vestardu Šimku un diriģentu Atvaru Lakstīgalu, kas klausītājiem dos iespēju baudīt gan 19. gadsimta šedevru – Bēthovena Piekto simfoniju, gan arī iepazīt Vestardu Šimku kā komponistu, jo skanēs arī Šimkus radīti klaviersacerējumi ar orķestri.