foto: REUTERS/SCANPIX
Vidusskolā Ventspilī šobrīd klātienē mācās tikai sākumskolas klases
Skolēni.
Novadu ziņas
2021. gada 17. septembris, 10:15

Vidusskolā Ventspilī šobrīd klātienē mācās tikai sākumskolas klases

Jauns.lv / LETA

Ventspils 2. vidusskolā pašlaik klātienē mācās tikai 1. - 4. klase, jo pārējie skolēni atklāto Covid-19 gadījumu dēļ atrodas karantīnā, preses konferencē atklāja pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij").

Politiķis atzina, ka visi bija ļoti cerīgi 1. septembrī, kad sākās mācības klātienē.

"Diemžēl mums ir zināmas problēmas vairākās skolās. Vissarežģītākā situācija ir 2. vidusskolā, kur mēs pagājušajā piektdienā bijām spiesti pārtraukt klātienes mācības lielajām klasēm, sākot no 5. klases," informēja domes priekšsēdētājs.

Līdz ar to pašlaik skolā klātienē mācās tikai 1. - 4. klases skolēni. Savukārt pārējie mācības klātienē varētu atsākt nākamnedēļ.

Vītoliņš cer, situācija izglītības iestādē stabilizēsies, mudinot sabiedrību vakcinēties pret Covid-19 un vienlaikus uzsverot, ka tā ir brīvprātīga izvēle.

Jau ziņots, ka Ventspilī šonedēļ, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, dubultojies ar Covid-19 sasirgušo kontaktpersonu skaits izglītības iestādēs.

Šīs nedēļas sākumā izglītības iestādēs bija noteiktas 394 kontaktpersonas - audzēkņi, pedagogi, tehniskie darbinieki. Kontaktpersonu skaits, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, ir dubultojies - pirms nedēļas tie bija 196 cilvēki, bet nedēļas laikā kontaktpersonas statuss noteikts vēl 198.