Sabiedrība
2021. gada 2. septembris, 22:28

Vīrietis Purvciemā 2,9 promiļu reibumā “pieskata” četrgadnieci un nonāk nepatikšanās ar policistiem

Jauns.lv

Aculiecinieki Dzelzavas ielā Purvciemā, gaidot sabiedrisko transportu, pamanījuši pavisam neadekvātu situāciju. Vīrietis ar alkohola pudeli “uzraudzījis” mazu meitenīti. Iekāpjot autobusā, viņš dzērienu jau bija paspējis iztukšot un sācis iemigt, tādēļ līdzcilvēki izlēmuši piesaistīt policijas darbiniekus, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Kā informēja Rīgas Pašvaldības policijas pāstāvis Juris Inkins, vīrietis esot bijis stiprā reibuma stāvoklī, nespējot nostāvēt uz kājām. Veicot alkohola reibuma pārbaudi, izelpā konstatētas 2,9 promiles.

Kā iereibušais vīrietis norādījis, mazā meitenīte ir vien četrus gadus veca, un viņas mamma it kā esot darbā.

Lielākais pārsteigums sekojis vēl tikai pēc promiļu konstatēšanas. Ielūkojoties policijas datubāzēs, izrādījies, ka vīrietis nemaz nav meitenītes tēvs. Policistiem izdevies uzzināt mātes telefona numuru un sazvanīt viņu, kura bijusi šokēta par situāciju.

Nogādājot bērnu mājās pie viņa mātes, viņa paskaidroja, ka vīrietis esot viņas dzīvesbiedrs. Tomēr brīdī, kad viņam tika uzticēts pieskatīt meitenīti, viņš neesot bijis alkohola reibumā.

Par šo incidentu ir ierosināta lieta un informācija nodota bāriņtiesai. Šī ģimene kādu laiku turpinās atrasties sociālo dienestu redzeslokā.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.