foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri atzīmē sadarbības nozīmi, reaģējot uz nelegālās migrācijas plūsmu uz Baltkrievijas robežas
Politika
2021. gada 25. augusts, 23:40

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri atzīmē sadarbības nozīmi, reaģējot uz nelegālās migrācijas plūsmu uz Baltkrievijas robežas

Jauns.lv / LETA

Šodien Abgunstē notika Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju neformālais seminārs, kura laikā abu ministriju vadība apsprieda aktuālos starptautiskās politikas jautājumus, informēja Ārlietu ministrijā.

Abu valstu Ārlietu ministriju pārstāvji apsprieda situāciju Afganistānā un Austrumu kaimiņos, kā arī apmainījās viedokļiem par aktuālajiem Eiropas Savienības jautājumiem - konferenci par Eiropas nākotni, klimata politiku, tiesiskumu un rīcības koordināciju Covid-19 jautājumos.

Tika pārrunāta arī Baltijas reģionam svarīgo infrastruktūras projektu virzība un aktuālie divpusējās sadarbības jautājumi.

Semināra laikā notika arī Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) divpusēja tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi. Ārlietu ministri atzīmēja Latvijas un Lietuvas sadarbības nozīmi, reaģējot uz nelegālās migrācijas plūsmu uz robežas ar Baltkrieviju. Ministri uzsvēra, ka jāturpina ciešie kontakti un koordinācija, sadarbojoties gan divpusēji, gan ar ES un citiem starptautiskajiem partneriem.

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju neformālais seminārs notiek piekto reizi. Seminārs tiek organizēts ik gadu pārmaiņus Latvijā un Lietuvā.