Novadu ziņas
2021. gada 20. augusts, 15:13

Subates jaunpienākušos iedzīvotājus vietējie huligāni cenšas aizbaidīt, sadurot mašīnu riepas un iemetot akā kaķi

Jauns.lv

Kāda jelgavniece pirms diviem gadiem pārcēlusies uz Subati, nelielu pilsētu Ilūkstes pusē. Viņa tur iegādājusies vēsturisku ēku, ko vēlējās pārbūvēt par viesnīcu. Pati ar vīru apmetusies blakus esošajā privātmājā. Taču tad ģimeni sākušas piemeklēt problēmas - ik pa pāris nedēļām kāds nelabvēlis naktī apciemo viņu pagalmu un izdara kaitējumus, vēsta "Degpunktā".

“5. novembrī notika pirmā mašīnas kaitniecība. 18. novembrī no rīta konstatējām otrās automašīnas kaitniecību,” stāsta cietusī.

Abām mašīnām sadurtas riepas, ko saimniekiem nācies nomainīt. Taču tad vandāļi atraduši veidu, kā sabojāt arī ūdeni, un nu pagalma aka vairs nav lietojama.

“Mums šeit nav ūdens apgāde, mums ir vietējā aka, kas, nelaimīgā kārtā, mums tika likvidēta. Ūdeni mēs vairs nevaram lietot, jo ar aku ir noticis nepatīkams incidents,” stāsta sieviete. “Akā tika iemests mājdzīvnieks - kaķis.”

Viņa apgalvo, ka pats dzīvnieks tur saviem spēkiem iekļūt nevarētu.

Savukārt kāda cita sieviete, kas Subatē dzīvo vien nepilnu gadu, tic versijai, ka darbības veiktas, lai izskaustu jaunpienākušos pilsētas iedzīvotājus. Arī viņai likts noprast, ka viņa tur neesot vēlama.

“Pirmā problēma, ar ko mēs saskārāmies bija Ziemassvētku laikā, kad atbraucām visi ar ciemiņiem. Otrajā dienā, izejot ārā, konstatējām to, ka mašīnai ir sadurta riepa. Tas nebija izdarīts ar parastu naglu, tas bija izdarīts ar nazi,” stāsta sieviete. “Domājām, kāds jocīgi pajokoja. Varbūt vienkārši gribēja pasmieties par jaunpienācējiem.”

Bet notikums atkārtojies arī jaunajā gadā.

“Šeit visi visu redz un zina,” uzskata Subates jaunpienācēja. “Bet te ir tāds apburtais loks - visi par vienu. Ja izsauc policiju, viņi vienkārši pakrata ar pirkstu un aizbrauc.”

Policijā ir vairāki iesniegumi, taču neviens vainīgais nav atrasts.

Kā stāsta viesnīcas īpašniece, policija par noziegumiem esot atteikusies uzsākt krimināllietu. “Izvērtējot situāciju, netiek atrasts vainīgais. Tika ziņots, ka iecirkņa inspektors atbrauks, pārrunās, bet būtībā no 18. novembra es viņu tā arī neesmu redzējusi. Nekādas saziņas ar šo inspektoru man nav bijušas.”

Sievietēm ir aptrūkušās idejas, ko varētu darīt lietas labā. Neviens iedzīvotājs nevēlas sarunāties, un arī nav īsti saprotams, ko huligāni vēlas panākt. Viena no cietušajām apsver domu pārvākties, lai gan viņai negribas padoties spiedienam, jo mērķis uzsākt viesnīcas renovēšanu joprojām ir spēkā un nauda jau ir ieguldīta.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.