foto: Twitter @EdgarsFoto
Liepājā lido kaitotāji: vējš plosījies ar 24m/s
Novadu ziņas
2021. gada 30. jūlijs, 20:20

Liepājā lido kaitotāji: vējš plosījies ar 24m/s

Jauns.lv

Piektdien, 30. jūlijā, Liepājā vēja ātrums sasniedzis 24 m/s. Daudzviet pilsētā nogāzti koki – Kūrmājas prospektā, Vaiņodes ielā, Brīvības ielā pie Liepājas Olimpiskā centra, Liepājas muzeja dārzā un citur, sociālajos tīklos vēsta Liepājas dome.

"Lai gan lielās lietusgāzes jau pārgājušas, joprojām ir stiprs vējš, kas rauj arī koku zarus un nejauši var trāpīt kādam garāmgājējam. Labāk izvēlieties lieki šovakar neatrasties uz ielas. Pārbaudiet vai mājās logi ir ciet un stiprais vējš tos nevar atraut, kā arī pārliecinieties, ka automašīna novietota drošā vietā," raksta Liepājas dome.

Kā vēsta portāls liepajniekiem.lv, Teodora Breikša ielā braucošai automašīnai uzkritis vējā nolauzts koks.

Komunālā pārvalde sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Liepājas pilsētas pašvaldības policiju novērš esošos bojājumus un seko līdzi aktuālajai situācijai.

Sinoptiķi prognozē, ka vakarā Liepājas jūras piekrastē vējš brāzmās var sasniegt pat līdz 26-27 metriem sekundē. Lai arī nakts uz sestdienu daudzviet Latvijā būs lietaina un vējaina, pret rīta pusi vējš pierims un debesis skaidrosies, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.