foto: Ivars Soikāns/LETA
Vakcinācija pret saslimstību ar Covid-19 notiks arī Latvijas Universitātē
Reflektantus vakcinēs ar Pfizer vakcīnām.
Sabiedrība
2021. gada 19. jūlijs, 09:12

Vakcinācija pret saslimstību ar Covid-19 notiks arī Latvijas Universitātē

Jauns.lv

Reflektantiem, kuri ieguvuši studiju vietas Latvijas Universitātē un ieradīsies uz reģistrāciju studijām un studiju līgumu slēgšanu šodien, 19. jūlijā, un trešdien 21. jūlijā, būs iespēja saņemt vakcīnas pret Covid-19 paklapojumu teritorijā starp LU Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra teritorijā pie Dabas mājas – Jelgavas ielā 1 un Jelgavas ielā 3. Vakcinācijas pakalpojums būs pieejams no plkst.9:00 līdz 17:00.

Kā pavēstīja LU, universitātes studenti un mācībspēki aicina vakcinēties pret Covid-19 ar saukli "Studijas bez pārtraukuma", piebilstot, ka tikai vakcinēšanās ir solis tuvāk studijām klātienē.

Kampaņas dalībnieki norādīja, ka "Studijas bez pārtraukuma" ir viens no iemesliem vakcinēties, piebilstot, ka vakcinētām personām nav jāievēro pašizolācija. Tātad, ja studiju laikā saslims kāds students vai mācībspēks, vakcinētajiem kursa biedriem un kolēģiem nebūs 10 dienas jāpavada pašizolācijā. Vienlaikus studentiem nebūs jākavē lekcijas, bet mācībspēkiem neradīsies problēmas ar studiju procesa nepārtrauktības nodrošināšanu.

LU atgādināja, ka universitātē šogad saņemti vairāk nekā 19 000 studētgribētāju pieteikumi. Kopumā vienotajā elektroniskajā sistēmā šogad studijām pieteikušies 10 182 reflektanti, no tiem 4840 reflektanti LU norādījuši kā pirmo prioritāti savā studiju izvēlē.

Vakcinācijas pakalpojuma sniedzējs vakcinēs ar Pfizer vakcīnām. Ar katru reflektantu, kas saņems vakcīnu, atsevišķi sazināsies un vienosies par viņam tuvāko un ērtāko balstvakcīnas saņemšanas vietu un laiku.

Uz vakcināciju topošajiem studentiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta.